Χαλαρή διάθεση είχε ο πρωθυπουργός απόψε στη σύντομη συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά την αποχώρησή του από την ολομέλεια της Βουλής όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει κάποιες από τις ομιλίες υπουργών.

Ο κ. Τσίπρας δεν έδειξε να ανησυχεί από τις συνεχείς προειδοποιήσεις του Πάνου Καμμένου ότι αν έρθει για κύρωση στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών θα φύγει από την κυβέρνηση και θα αποσύρει την στήριξη του στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον πρωθυπουργό για την σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και εάν υπάρχει plan B στην κυβέρνηση σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος αποχωρήσει από την κυβερνητική πλειοψηφία και εκείνος έδειξε ότι δεν ανησυχεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δημοσιογράφοι: Έχετε plan b αν ο Καμμένος αποχωρήσει και πάρει τους υπουργούς του;
Τσίπρας: «Όχι ρε παιδιά! Πού να πάει; Μην ανησυχείτε»

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε και για το εάν η αυριανή σύγκρουση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή θα είναι σε υψηλούς τόνους και απάντησε αρνητικά.

« Όχι ο προϋπολογισμός είναι μια θεσμική συζήτηση μιλάμε για νούμερα και πίνακες. Άλλωστε, δεν βλέπετε πώς είναι το κλίμα σήμερα; Με Δήμα και Χουλιαράκη να μιλάνε με το «σεις» και με το «σας». Σαν να είμαστε στην Οξφόρδη...».

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε επίσης ότι την Τετάρτη θα γίνει υπουργικό συμβούλιο και όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος απάντησε: «Δεν υπάρχει ιδιαιτερος. Έχουμε καθυστερήσει, κάνουμε κάθε μήνα».