Πολλές και ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις των συνέδρων στο τριήμερο του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ με αρκετές να είναι από ανθρώπους της νέας γενιάς κάτι που έφερε και τον απαραίτητο "αέρα" ανανέωσης που ήταν και το στοίχημα της Πειραιώς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το βήμα σε αρκετούς από τη νέα γενιά των "γαλάζιων" στελεχών και εκείνοι φαίνεται πως άρπαξαν την ευκαιρία από τα "μαλλιά". Ανάμεσα σ' αυτούς που ξεχώρισαν, ο 33χρονος Ευβοιώτης Νίκος Λυσιγάκης, που ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής το όνομα του ακούγεται για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

«Κύριε Πρόεδρε δώστε χώρο σε ανθρώπους που νιώθουν τα πάθη της κοινωνίας και δεν κουβαλούν τα βάρη της χρεοκοπίας», σημείωσε ο ίδιος, απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προσέθεσε με νόημα μάλιστα πως η ΝΔ είναι η παράταξη που προωθεί τους καλύτερους, αλλά δίνει όλη την προσοχή της στους πιο αδύναμους: «Εμείς δε θέλουμε μια κοινωνία περιχαρακωμένη σε τάξεις. Εμείς θέλουμε πολίτες που να μπορούν να πηγαίνουν κόντρα στη μοίρα τους και να τα καταφέρνουν. Γιατί το τέλος της ημέρας, αν νιώθεις ότι μπορείς να γίνεις κάτι καλύτερο από αυτό που είσαι, ή από αυτό που ήταν οι γονείς σου, σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις όνειρα» ανέφερε και καταχειροκροτήθηκε.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα: