Τη βεβαιότητά του ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές για να παραμεριστούν οι λαϊκιστές και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας στην Ευρώπη, εξέφρασε ο Μάνφρεντ Βέμπερ στην ομιλία του στο 12 ο συνέδριο της ΝΔ.

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημείωσε:

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού. Το 2019 θα είναι κρίσιμο για την Ελλάδα και θα είναι κρίσιμο για την Ευρώπη. Οι δυνάμεις των άκρων βρίσκονται σε άνοδο. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία όχι απλά θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές αλλά πάνω από όλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας εξαιρετικός Πρωθυπουργός»

Ο κ. Βέμπερ πρόσθεσε: «Μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα παραμερίσει απλά τους λαϊκιστές, αλλά συνάμα θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία αυτής της υπέροχης χώρας σε όλη την Ευρώπη. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα στείλει επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη ότι η άνοδος του λαϊκισμού δεν είναι μη αναστρέψιμη».

Ο κ. Βέμπερ έπλεξε το εγκώμιο του κ. Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τη φωνή του αξιόπιστη και ισχυρή στη Ευρώπη, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα:
Αναπτυσσόμαστε οικονομικά. Στην Κύπρο, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, oι ηγέτες του ΕΛΚ πέτυχαν μια γρήγορη ανάκαμψη. Υπό την ηγεσία της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα είχε αρχίσει να αναπτύσσεται. Αλλά τότε ήταν που ο Αλέξης Τσίπρας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό. Οι ενέργειες της κυβέρνησής του ήταν καθυστερημένες και δίχως να λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα: και το τίμημα βέβαια το πλήρωσαν οι Έλληνες. Οι εργαζόμενες μητέρες, οι νέοι άνθρωποι που ψάχνουν για δουλειά, οι ηλικιωμένοι που στηρίζονται στις συντάξεις τους.

Ποιός θα είχε δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για τους Ευρωπαίους πολίτες, αν όχι εμείς; Οι σοσιαλιστές του Τσίπρα έχουν απορρίψει όλες τις εμπορικές συμφωνίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μόλις αυτή την εβδομάδα απέρριψαν μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Ιαπωνία, η οποία θα δημιουργούσε πολλές νέες θέσεις εργασίας! Και για την Ελλάδα. Μόνο ένα κλίμα ευνοϊκό για τους επενδυτές θα δημιουργήσει δουλειές. Γι αυτό το λόγο ο Κυριάκος πρέπει να γίνει πρωθυπουργός».