Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ΠΓΔΜ, στην Αθήνα συνεχίζεται το θέατρο του πολιτικού παραλόγου για το Σκοπιανό. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν σίγουρες μόνο τις ψήφους των βουλευτών τους, μετρώντας παράλληλα κουκιά μεταξύ ανεξάρτητων βουλευτών ή «ποταμίσιων».

Στους ΑΝΕΛ επικρατεί η απόλυτη σύγχυση. Ο Πάνος Καμμένος, αφού «έχασε» την ευκαιρία να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών προτού πέσουν οι υπογραφές, το καλοκαίρι, τώρα συνεχίζει με μπαράζ δηλώσεων και διαβεβαιώσεων ότι θα αποχωρήσει...

Την Πέμπτη έγινε ρεκόρ κωλοτούμπας, καθώς μέσα ένα 24ωρο έκανε δύο. Το πρωί από τη Λάρισα δήλωσε ότι αν ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών από την Βουλή των Σκοπίων, εκείνος θα παραιτηθεί. Αργότερα, το επεξεργάστηκε, έκανε πιο νηφάλιες σκέψεις και πήρε πίσω την πρωινή του παραίτηση.

Με νέα του δήλωση ανέφερε ότι θα παραιτηθεί μεν, αλλά όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή των Ελλήνων.

Αργότερα, αφού η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά μετέφερε στο δελτίο ειδήσεων της Έλλης Στάη την πληροφορία ότι η Έλενα Κουντουρά θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος ξέσπασε στο twitter. Με μία από τις γνωστές ασύντακτες και οργίλες αναρτήσεις του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έγραψε:      

«Είναι θλιβερό και παράνομο η γνωστή κα Στάη και το open να αρνούνται την αποκατάσταση της αλήθειας στο open για τα ψεύδη που είπαν με την Κεχαγιά του ΔΟΛ .

Αρνούνται να βγάλουν τώρα την Έλενα Κουντουρά που την παρουσιάζουν να ψηφίζει ψευδώς την συμφωνία των Πρεσπών»  

Και αμέσως μετά ανέβασε επίσης:  

«Είναι ντροπή αυτή η παραποίηση της αλήθειας από τις ειδήσεις του open την Στάη του Mea και τη Κεχαγιά του ΔΟΛ με στόχο τους ΑΝΕΛ και εμένα προσωπικά».

Και μέσα σε όλα αυτά, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, ανέφερε στο Kontra Channel ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος, παραβιάζοντας αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων» είπε, προσθέτοντας ότι τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ αποφάσισαν ομόφωνα να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση σε περίπτωση που φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τέρενς Κουίκ δεν έδωσε το παρών στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.