Τρόπους να αφοπλίσουν τη βραδυφλεγή βόμβα που ονομάζεται Πετσίτης ψάχνουν στο Μαξίμου και ενώ οι αποκαλύψεις για το πρόσωπο της «παρέας της Καισαριανής» διαδέχονται η μία την άλλη. Ενδεικτική της αγωνίας στο περιβάλλον του πρωθυπουργού είναι η ίδια η ομολογία Τσίπρα από το βήμα της Βουλής: «Επειδή δεν βρήκατε off shore, έχετε αρχίσει να βρίσκετε ενδιαφέρον, να καταπιάνεστε με φίλους και συμμαθητές των υπουργών από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Καλά τα πάτε, δεν λέω, στην απελπισία σας μπορεί να βγάλετε κάτι...»

Το ρόλο του Μανώλη Πετσίτη φώτισε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θόδωρος Κιτσάκος. Μιλώντας στα Νέα δήλωσε:

«1. Περί 'παρέας της Καισαριανής': Ουδέποτε είχα σχέση ή δραστηριοποίηση με τη συγκεκριμένη συνοικία, πόσω μάλλον 'συμπαθητική' σχέση με τους κ.κ. Παππά και Πετσίτη, με τους οποίους έχω διαφορά ηλικίας άνω των 20 ετών.

2. Περί κυρίου Πετσίτη: Από ό,τι είχα ακούσει ο Μανώλης Πετσίτης επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ και τη διοίκηση του κ. Παλαιογιάννη. Δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου.

3. Περί Δικαιοσύνης: Της όλης υπόθεσης έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη στην αντικειμενική απονομή της οποίας όλοι προσβλέπουμε. Στη Δικαιοσύνη, συνεπώς, θα κατατεθούν όταν έρθει η ώρα όσα στοιχεία χρειάζονται.

4. Δηλώνω τέλος ότι το τελευταίο διάστημα και δη μετά την έκδοση Δελτίου Τύπου, τη συνέντευξή μου σε εφημερίδα, έχω δεχθεί απειλές για τις οποίες έχω ενημερώσει τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και προτίθεμαι να δρομολογήσω τις δέουσες νομικές ενέργειες.»

Σφοδρότατη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ο Μανώλης Πετσίτης είναι αχθοφόρος του κου Παππά. Εγώ τον θυμάμαι από την εποχή που κρατούσε την τσάντα του κου Παππά και περίμενε έξω από τα ραντεβού του» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ γύρω από τη δράση αλλά και τον ρόλο του στενού συνεργάτη και προσωπικού φίλου του υπουργού Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη.

«Σε αυτή την περίπτωση ο κ. Παππάς και ο κ. Τσίπρας δρουν με όρους μαφίας και δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή μοιράζουν ψίχουλα στον κόσμο όπως μοίραζαν δολάρια gangster...» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

«Αυτό το οποίο προκύπτει, με έναν τρόπο αηδιαστικό θα έλεγα, είναι ότι την ώρα που οι συνάνθρωποί μας μοχθούν βγάζοντας τον επιούσιο με τον ιδρώτα του προσώπου τους με κόπο πασχίζοντας να ζήσουν δουλεύοντας από το πρωί έως το βράδυ, υπάρχει μία παρέα η οποία επωφελούμενη της εξουσίας ουσιαστικά έπιασα την καλή -όπως λέμε- δηλαδή εκμεταλλεύτηκε την εξουσία και η ίδια η παρέα και ο περίγυρος της προκειμένου να βελτιώσει προσωπικά το επίπεδο ζωής της εις βάρος του δημοσίου» είπε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο Πετσίτης γιόρταζε με Τσίπρα-Φλαμπουράρη τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Μπλεγμένος και με δικαιώματα μετάδοσης αγώνων ο Πετσίτης

Η σύνδεση με το ταξίδι-μυστήριο του Παππά στην Βενεζουέλα

Παρέα με τον Τσίπρα στην Καισαριανή

Ο Παππάς παραδέχεται ότι ήταν συνεργάτης του