Στην προοπτική να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο επόμενος Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρεται η Handelsblatt. Σε εκτενές άρθρο της που έχει τίτλο «Γιατί ο Μητσοτάκης μπορεί να αντικαταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα», η έγκυρη γερμανική εφημερίδα σκιαγραφεί το προφίλ του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, καταλήγοντας στην εκτίμηση πως έχει αρκετές πιθανότητες να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά μια γρήγορη πολιτική αλλαγή. Οι πιθανότητες να αντικαταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι και άσχημες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Κανείς άλλος Έλληνας πολιτικός δεν θα παρακολούθησε μάλλον το περασμένο Σαββατοκύριακο τόσο στενά την κούρσα για τη διαδοχή της Άνγκελα Μέρκελ στην προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο επικεφαλής της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας έδωσε τα συγχαρητήριά του στη νέα πρόεδρο, Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ με την ελπίδα για μελλοντική στενή συνεργασία [...] Μπορεί η Μέρκελ να αφήνει την προεδρία του κόμματος, ωστόσο ο Μητσοτάκης ενδέχεται να βλέπει την καγκελάριο συχνά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά μέσο όρο με 12 ποσοστιαίες μονάδες. Το 2019 θα είναι για την Ελλάδα 'η χρονιά των μεγάλων πολιτικών αλλαγών'» δήλωσε πρόσφατα ο Μητσοτάκης.

«Και ο ίδιος θέλει να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό», αναφέρει επίσης η εφημερίδα η οποία στη εξιστορεί τον ρόλο της οικογένειας Μητσοτάκη στην ελληνική πολιτική.

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι «όχι μόνο οι συνεργάτες του αλλά και πολλοί Έλληνες στα καφενεία της επαρχίας ή στις καφετέριες της Αθήνας αναφέρονται στον Μητσοτάκη με το μικρό του, Κυριάκος. Αυτό μάλλον συμφέρει τον Μητσοτάκη, που δε θέλει να ταυτίζεται με την παλιά πολιτική ελίτ στην οποία παραπέμπει και το επίθετό του, αλλά θέλει να τον αντιλαμβάνεται ο κόσμος ως ένα πρόσωπο που φέρνει ανανέωση.

Την ώρα που ο αριστερός λαϊκιστής Τσίπρας επαναφέρει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο δημόσιο, ο Μητσοτάκης υπόσχεται 700.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. 'Θέλουμε μια οικονομία με λιγότερο δημόσιο, λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις' λέει χαρακτηριστικά».