Για μία ακόμη επιχείρηση «συγκάλυψης της ανομίας» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ, με αφορμή τις ανεπανόρθωτες καταστροφές που υπέστη η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, κατά τα πρόσφατα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου.  

Πιο αναλυτικά σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ αναφέρει:  

«Έχουν περάσει ήδη σαράντα οκτώ ώρες από την επίσημη διάψευση από πλευράς της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του ισχυρισμού του Αρχηγείου της Αστυνομίας ότι δεν είχαν ενημέρωση από την πρυτανική αρχή για τα αδικήματα που τελούνταν εντός του ΑΠΘ.  

Μάλιστα, η επίσημη διάψευση συνοδευόταν από τη σχετική αλληλογραφία, από την οποία προκύπτει ξεκάθαρα τόσο η ενημέρωση, όσο και η κλήση για επέμβαση ήδη από τις 11 το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου. Παρ’ όλα αυτά, η Θεολογική Σχολή υπέστη ανεπανόρθωτες καταστροφές από τους προστατευόμενους της κυβέρνησης.  

Σαράντα οκτώ ώρες μετά, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει πει τίποτα για άλλη μια υπόθεση συγκάλυψης της ανομίας που επικρατεί εντός των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Για να βοηθήσουμε το έργο της ευαίσθητης Υπουργού και της λαλίστατης Υφυπουργού, ρωτάμε:  

Τι απαντούν στην ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ;  

Έχει δοθεί πολιτική εντολή στην Αστυνομία να μην επεμβαίνει ακόμα και όταν το ζητούν τα αρμόδια πρυτανικά όργανα;  

Για ποιο λόγο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι και την αλήστου μνήμης συνέντευξη τύπου, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας διασύρεται ξανά ψευδόμενη;  

Τι ενέργειες έχουν κινηθεί για τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών του βανδαλισμού της Θεολογικής Σχολής;   Ποια είναι η θέση τους για το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου που αντιμετωπίζει μοιρολατρικά τη βία στα Πανεπιστήμια;  

Όλα αυτά δεν είναι δικές μας ερωτήσεις∙ είναι ερωτήσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας και όλων των πολιτών. Είναι ερωτήσεις που αποκτούν χαρακτήρα κραυγής αγωνίας απέναντι στη σκανδαλώδη ανοχή της κυβέρνησης, η οποία πλέον λογίζεται ως ανοιχτή ενθάρρυνση των συμμοριών που δρουν ανενόχλητες στα Πανεπιστήμια».