Σεβόμαστε την αυτονομία του Ποταμιού και οι ίδιοι θα αποφασίσουν τι θα κάνουν προεκλογικά, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Ο ίδιος επανέλαβε αυτό που και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει κατ' επανάληψη, ότι μετεκλογικά η ΝΔ ακόμα και με αυτοδυναμία, θα συνεργαστεί και με άλλους.

Ιδιαίτερα για το Ποτάμι είπε ότι στελέχη, η αξία των οποίων είναι δυσανάλογα μεγάλη με τα ποσοστά που έλαβε στις εκλογές.

Ερωτηθεις αν θα είναι σημείο κλειδί για τη ΝΔ η στάση που θα κρατήσει το ΠΟΤΑΜΙ σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «Δεν θεωρώ ότι έχουμε φυσικά ταυτόσημες απόψεις με τα υπόλοιπα κόμματα για αυτό έχουμε και διαφορετικά κόμματα στην Ελλάδα αλλά σε εκείνο που στέκομαι που είναι το μεγάλο και το σημαντικό που είναι η συνολική πορεία του τόπου. Θέλουμε να είμαστε σ ένα θάλαμο υγειονομικής απομόνωσης χωρίς ελπίδα στην Ευρώπη, χωρίς ελπίδα και προοπτική ή θέλουμε να γίνουμε πρώτης κατηγορίας ευρωπαϊκή χώρα. Οι δυνάμεις που πιστεύουν σε αυτό πρέπει μετά τις εκλογές να συμπορευτούν. Τι θα γίνει πριν τις εκλογές είναι βασικά θέμα του ΠΟΤΑΜΙΟΥ», για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Το ΠΟΤΑΜΙ έχει στελέχη των οποίων η αξία είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με τα ποσοστά που έλαβε στις εκλογές. Έχει ποιοτικούς ανθρώπους, σοβαρούς ανθρώπους, επιστήμονες, ανθρώπους που τους χρειάζεται η Ελλάδα. Δυστυχώς τώρα δεν μπορούν να αξιοποιηθούν λόγω του ότι έχουμε την κυβέρνηση Τσίπρα –Καμμένου, αυτή την ετερόκλητη λαϊκίστικη συμμαχία που δεν οδηγεί πουθενά, μετά τις εκλογές όμως δεν πρέπει απλώς να αλλάξει κυβέρνηση η χώρα πρέπει να αλλάξει η ίδια η χώρα και χρειάζονται όλοι οι ανθρωποι που μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια». 

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ.Κατσίκη για τη στάση των ΑΝΕΛ στη συμφωνία των Πρεσπών, ο αντιπρόερδος της ΝΔ σημείωσε ότι« Δεν μπορώ να τα παρακολουθώ άλλο γιατί όταν σχολιάζεις κάθε μέρα τις αστειότητες κινδυνεύεις και εσύ ο ίδιος να πεις. Εδώ υπάρχει κάτι τραγελαφικό, υπάρχει ο μικρός κυβερνητικός εταίρος ο οποίος διαφωνεί για τις Πρέσπες αλλά στηρίζει την κυβέρνηση και με πάθος μάλιστα και από την άλλη μεριά υπάρχει ο μεγάλος κυβερνητικός εταίρος ο οποίος πανηγυρίζει για αυτή τη συμφωνία και διαψεύδεται με τις δηλώσεις Ζάεφ, βρίσκεται σε αμηχανία και προσπαθεί να δει πως θα ξεφύγει από αυτό το αδιέξοδο. Ας τα βρουν μεταξύ τους. Όταν κατασταλάξει το πράγμα θα τοποθετηθούμε διότι τοποθετούμενος κάθε μέρα σε όλα αυτά τα πιθανά και απίθανα που συμβαίνουν με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κινδυνεύεις να μπεις και εσύ στην ίδια πολιτική χωρία.