"Αυτά που κάνει η κυβέρνηση είναι σπασμωδικές και ψηφοθηρικές κινήσεις, ενόψει των επερχόμενων εκλογών", δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" για τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις που έφερε η κυβέρνηση για τους συνταξιούχους και τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού.

"Αναφέρομαι στην επιστροφή των κάποιων αναδρομικών -κουτσουρεμένων και καθυστερημένα- στη μη περικοπή των συντάξεων που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες, έχουμε ένα προϋπολογισμό στον οποίο συνεχίζεται η ίδια τακτική", ανέφερε ο κ. Κέλλας, παρατηρώντας ότι την ίδια στιγμή "ο ένας στους δύο Έλληνες χρωστάει στην εφορία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται κάθε μήνα -έχουν περάσει τα 103 δισ. ευρώ- οι ρυθμοί ανάπτυξης αναθεωρούνται προς τα κάτω".

"Όλα αυτά είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στην οικονομία. Το πράγμα είναι ξεκάθαρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή: εάν δεν αλλάξει η τακτική της κυβέρνησης, εάν δεν δημιουργηθεί εμπιστοσύνη των επενδυτών -Ελλήνων και ξένων- προς την κυβέρνηση, εάν δεν έλθουν επενδύσεις, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία και ταυτόχρονα να λυθεί και το ασφαλιστικό, νομίζω δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε", υπογράμμισε.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ για τη γλώσσα της γειτονικής χώρας, ο αν. τομεάρχης της ΝΔ σημείωσε: "Αυτή η ιστορία με το Σκοπιανό, τη "μακεδονική γλώσσα" και την ταυτότητα αρχίζει να καταντάει γελοία από πλευρά Μαξίμου. Η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος προχώρησαν σε μια κατάπτυστη συμφωνία, την περίφημη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία παραχωρούν στους γείτονες εκτός από το όνομα, το Μακεδονία -που η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική- γλώσσα και ταυτότητα. Αυτό η Νέα Δημοκρατία το κατήγγειλε εξαρχής, είπε ότι δεν θα ψηφίσει αυτή τη συμφωνία και ότι αυτή η συμφωνία δεν πρέπει να έρθει στη Βουλή".

"Αυτό το ξεχείλωμα της συμφωνίας από την πλευρά Σκοπιανών, με δηλώσεις, τις οποίες στη συνέχεια υπό τη δήθεν πίεση των ξένων στη συνέχεια τις μαζεύουν και πάνε παρακάτω, νομίζω ότι είναι μέσα στο πολιτικό παιχνίδι. Όλα αυτά είναι αναμενόμενα από την ώρα που υπεγράφη η συμφωνία", εκτίμησε ο κ. Κέλλας, τονίζοντας ότι "η λύση είναι μία: να μην κυρωθεί η συμφωνία αυτή από την ελληνική Βουλή", καθώς "είναι μία συμφωνία, από την οποία η Ελλάδα δεν παίρνει τίποτα απολύτως, αντιθέτως παραχωρεί αυτά τα οποία οι γείτονές μας διεκδικούσαν επί δεκαετίες και βεβαίως βρέθηκε ο κατάλληλος πρωθυπουργός, μετά από την υπομονή που έκαναν οι εταίροι μας, δεκαετίες, για να υπογράψει αυτά τα οποία ήθελαν οι Σκοπιανοί".

Κληθείς να σχολιάσει το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο εξέδωσε η πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής, που διερεύνησε τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, ο κ. Κέλλας ανέφερε: "Από το πόρισμα αυτό της επιτροπής για το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες σαφείς για κάποιον υπουργό. Πολιτική ευθύνη έχει ο κάθε υπουργός από την ώρα που αναλαμβάνει το υπουργείο και υπογράφει οποιοδήποτε έγγραφο --σαφώς και έχει την πολιτική ευθύνη. Η επιτροπή αυτή, όμως, δεν έγινε για να εξετάσει πολιτικές ευθύνες, αλλά έγινε για να εξετάσει ποινικές ευθύνες. Εάν υπάρξει κάτι, να προχωρήσει το θέμα στη Δικαιοσύνη, εδώ όμως στο πόρισμα της Επιτροπής από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που ανακοινώθηκε είναι πιθανή διερεύνηση κάποιων υποθέσεων για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες".

Σε ό,τι αφορά το θέμα των εμβολίων της γρίπης, εκτίμησε ότι "δεν προέκυψε από πουθενά ότι υπήρξε άμεση παρέμβαση υπουργού" και "εάν υπάρχει κάτι το οποίο είναι μεμπτό, στο οποίο ευθύνεται υπουργός και στο οποίο κάποιοι ιδιοποιήθηκαν χρήματα του ελληνικού δημοσίου, εμείς είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι θα πούμε να πάνε στη Δικαιοσύνη, από όποια περίοδο και να είναι".