«Δεν συμφωνούμε με τις καταλήψεις που γίνονται αυτή τη στιγμή στα σχολεία με αφορμή τη Συμφωνία για το Σκοπιανό» τόνισε ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, τονίζοντας ότι «η κοινωνία έχει υποφέρει ήδη πάρα πολύ από το δηλητήριο που διχάζει και χωρίζει τους πολίτες σε κατηγορίες».

Μιλώντας στο OPEN έκανε λόγο για επιρροές από ακροδεξιούς θύλακες και τη Χρυσή Αυγή στα σχολεία, ωστόσο, όπως σημείωσε «δεν πρέπει ποτέ να μπούμε στη λογική ότι όλοι όσοι διαμαρτύρονται είναι ακραίοι ή φασίστες, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ». 

Στη συνέχεια ο κ. Χριστοδουλάκης υπενθύμισε ότι στο πρόσφατο παρελθόν ζήσαμε τη ΝΔ με τον ανγτι-μνημονιακό λόγο και τα Ζάππεια καθώς και τον ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με τη Χρυσή Αυγή έστηναν την πάνω και την κάτω πλατεία με ακραίους χαρακτηρισμούς για «εθνοπροδότες» και «γερμανοτσολιάδες».

«Το δηλητήριο που έχει χυθεί στην καρδιά της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να σταματήσει. Χρειάζεται εθνική συνεννόηση για τα πολύ κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα», τόνισε στη συνέχεια και πρόσθεσε

«Και ιδιαίτερα αυτό το δηλητήριο πρέπει να μείνει μακριά από τους μαθητές και τα σχολεία».