Τα δικά του μηνύματα έστειλε στο Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος, αυτή τη φορά με αφορμή τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, Κύριλλο και αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης. 

Μίλησε για «τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τη συμφωνία του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος», προσθέτοντας ότι η πάγια θέση του  είναι ότι «εμείς θα ακούσουμε με προσοχή και θα συμφωνήσουμε μόνο εάν συμφωνήσει στο σύνολό της η Ιεραρχία, η οποία συμπεριλαμβάνει και την Εκκλησία της Κρήτης».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρέπει να αλλάξει το άρθρο 21 που αναφέρεται στην οικογένεια, ενώ για το μισθολογικό τόνισε ότι θα πρέπει να κατοχυρωθεί συνταγματικά η νομιμότητα των ιερέων και η εξασφάλιση του μισθού τους από το Κράτος.

«Αυτές είναι οι δύο προϋποθέσεις, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση σε σχέση με την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, για την οποία ουδείς έχει αντίρρηση από τη στιγμή που θα αποφέρει έσοδα και για την Εκκλησία και για το Κράτος».