«Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν συναινέσουν η Ιεραρχία, η Σύνοδος και οι εφημέριοι» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το θέμα της συμφωνίας Εκκλησίας-Πολιτείας, και ειδικά για το μισθολογικό των ιερέων.

O Aρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Την ίδια ώρα, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης για το μισθολογικό των κληρικών, που οδήγησε σε άτακτη υποχώρηση την κυβέρνηση, ο κ. Ιερώνυμος συναντάται με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Ο κ. Ιερώνυμος ο οποίος έχει δεχθεί «βολές» από αρκετούς μητροπολίτες για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί το θέμα με το μισθολογικό, θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει διευκρινίσεις και «εγγυήσεις» για το καθεστώς μισθοδοσίας, ειδικά μετά την «κόκκινη γραμμή» που έχει θέσει η πλειοψηφία των ιεραρχών για τον… εξοστρακισμό των κληρικών από το Δημόσιο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αρχιεπισκοπή ξεκινά παράλληλα σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με τους κληρικούς, με τον κ. Ιερώνυμο να διαμηνύει με κάθε ευκαιρία πως αυτός θα μιλήσει τελευταίος.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «ως κυβέρνηση είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε τον συγκεκριμένο τρόπο ενίσχυσης των διακριτών ρόλων, αυτό είπαν ο πρωθυπουργός και ο μακαριώτατος, και αυτό είναι η ουσία όλων των ρυθμίσεων που γίνονται».

Υπογράμμισε ότι υπάρχει ένα εξαιρετικά συγκεκριμένο πλαίσιο και το οποίο αρχίζουμε να το συγκεκριμενοποιούμε, διότι -όπως είπε- «δεν μπορεί να υπάρχει διάλογος από μηδενική βάση. Δεν μπορεί να ισχύσει αυτό. Ο διάλογος γίνεται με βάση κάποιες ιδέες και πάμε στη διευκρίνισή τους, στη συγκεκριμενοποίησή τους, και όπως προχωράμε».