Τις εξελίξεις σε σχέση με υποθέσεις που έχουν «οσμή» σκανδάλου σχολιάζει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας ότι «ένα-ένα τα σκάνδαλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνουν το δρόμο της Δικαιοσύνης».

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρεται στα όσα διαπίστβσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού με σπατάλες και κακοδιαχείριση, αλλά και στην υπόθεση της εξαγοράς της σκοπιανής εταιρείας ηλεκτρισμού από τη ΔΕΗ, για την οποία παρενέβη η Δικαιοσύνη.

Η εξαγορά της εταιρείας του Κότσο Ανγκιούσεφ -στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ- έγινε έναντι 4,8 εκατ. ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις σε δάνεια που ανέλαβε η ΔΕΗ ξεπερνούν τα 26 εκατ. ευρώ.

Η εξαγορά είχε γίνει λίγους μήνες πριν την συμφωνία των Πρεσπών, με την κυβέρνηση να μην φέρνει ποτέ στην κοινή γνώμη το αρχικό τίμημα που ζητούσε ο Κότσο Ανγκιούσεφ αλλά και τους όρους της συμφωνίας.

«Η πιο ανήθικη κυβέρνηση που επικαλείται το ηθικό της πλεονέκτημα, αποσυντίθεται σε δημόσια θέα και θα καταρρεύσει με τον χειρότερο τρόπο. Σύντομα, αυτή η κυβέρνηση που παράγει συνεχώς και μόνο σκάνδαλα θα είναι παρελθόν και θα ξημερώσει μια άλλη μέρα για την χώρα» καταλήγει ο κ. Αυγενάκης.