Τους «εκλεκτούς φίλους» του βολεύει ο Παύλος Πολάκης και μάλιστα σε πολύ καλές θέσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, δεν είναι μόνο ότι επιλέγει τις θέσεις, δεν είναι μόνο ότι τις μοιράζει σε φίλους και γνωστούς του… αλλά εκπλήσσει με τις επιλογές που κάνει σχετικά με τις θέσεις ευθύνης.  

Ένας άνθρωπος που άλλαζε λάστιχα μπορεί να γίνει διοικητής σε νοσοκομείο, ενώ ο πωλητής λαμπτήρων να τοποθετηθεί διευθυντής διοικητικού. Και αυτοί οι δύο να μας στοιχίζουν μαζί 20.000 ευρώ σε ένα δίμηνο σε μισθούς, ενοίκια και ταξίδια. Όταν είσαι φίλος του Πολάκη, όλα γίνονται.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα ο  κ.Χαράλαμπος Πανοτόπουλος έχει κάνει αρκετές δουλειές. Υπήρξε κλητήρας στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, το 2012 είχε βουλκανιζατέρ στην Ηλιούπολη, ενώ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία, ήταν έμπιστος συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Κάποια στιγμή χρειάσθηκε να επισκεφθεί το νοσοκομείο της Σαντορίνης για εξαγωγή φρονιμίτη. Ούτε ο ίδιος ίσως περίμενε, ότι θα αναλάμβανε διοικητής του νοσοκομείου.

Ο Μπάμπης, όπως τον φωνάζουν, Πανοτόπουλος, έχει ως χόμπι το ψαροντούφεκο, το οποίο μάλιστα δεν αποχωρίζεται ούτε στο νοσοκομείο και φωτογραφίζεται με αυτό στους διαδρόμους! Στις 9 Ιανουαρίου 2018 ο 43χρονος κάνει βουτιά “στα βαθιά” και τοποθετείται διοικητής στο νοσοκομείο Θήρας με μισθό 3.897 ευρώ.      

Όπως όμως αποδεικνύουν τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το “Πρώτο Θέμα”, το τελευταίο δίμηνο ο κ.Πανοτόπουλος περισσότερες ημέρες είναι στην Αθήνα παρά στη Σαντορίνη. Από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου 2018 δημοσιεύονται οκτώ αποφάσεις για μετακίνησή του στην πρωτεύουσα με την αιτιολογία της “συμμετοχής στο ΔΣ της ΑΕΜΥ Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) και την προώθηση θεμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας στο Υπουργείο Υγείας”, άλλη φορά για “την κατάρτιση του προϋπολογισμού της ΑΕΜΥ Α.Ε.” και άλλες για “συμμετοχή στην αξιολόγηση των ΙΔΑΧ”.

Το συνολικό κόστος των ταξιδιών μαζί με την ημερήσια αποζημίωση προϋπολογίζεται σε 3.677 ευρώ. Μαζί με τους μισθούς δύο μηνών, τη μίσθωση κατοικίας στη Σαντορίνη (450 ευρώ μηνιαίως) αλλά και αυτοκινήτου, ο πρώην λαστιχάς και νυν πρόεδρος του νοσοκομείου Θήρας στοίχισε στους Έλληνες φορολογούμενους τουλάχιστον 11.471 το τελευταίο δίμηνο. Από την άλλη, ο κ.Γιώργος Τσιαντής εργαζόταν στο τμήμα πωλήσεων εταιρείας με λαμπτήρες, ενώ παλαιότερα είχε εργαστεί και σε εταιρεία με οδοντόκρεμες.

Σήμερα είναι διευθυντής διοικητικού στο νοσοκομείο Θήρας με μισθό 2.427 ευρώ περίπου, όπως προκύπτει από το Μισθολογικό Κλιμάκιο 16 (1.977 ευρώ) και το επίδομα θέσης (450 ευρώ). Μετά την τοποθέτησή του στη διοίκηση του νοσοκομείου, ο κ.Τσιαντής στάλθηκε με έξοδα του νοσηλευτικού ιδρύματος στην Αθήνα και στο “Αττικόν” για ταχύρυθμη εκπαίδευση, αφού η εμπειρία του στους λαμπτήρες και στις οδοντόκρεμες φαίνεται ότι δεν επαρκούσε για να ανταποκριθεί πλήρως στα νέα του καθήκοντα.  

Ακόμη, ο διευθυντής του νοσοκομείου έχει μεταβεί στην Αθήνα πέντε φορές μέσα σε μόλις ένα μήνα περίπου. Από τις 4 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου υπογράφονται ισάριθμες αποφάσεις μετακίνησης με αιτιολογία “συμμετοχή στην αξιολόγηση των ΙΔΑΧ” και προβλεπόμενο κόστος 2.553 ευρώ.

Μαζί με τους μισθούς Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, το ποσό που κατέβαλλε το ελληνικό Δημόσιο – δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι - για το συγκεκριμένο στέλεχος του νοσοκομείου έφτασε τις 7.353 ευρώ.   Να σημειωθεί ότι από τη δαπάνη των ταξιδιών των στελεχών του γενικού νοσοκομείου Θήρας, έγινε ανάκληση ποσού 1020 ευρώ από τον διοικητή και 800 ευρώ από τον διευθυντή. Πάλι καλά δηλαδή που έκαναν και κάποια οικονομία...  

Πηγή: protothema.gr