Δριμεία κριτική στην Έφη Αχτσιόγλου ασκεί, με συνέντευξή του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM, ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ο κ. Γιακουμάτος ανέφερε πως δεν πρόκειται η Νέα Δημοκρατία να εφαρμόσει το συγκεκριμένο μέτρο διότι είναι κοινωνικά ανάλγητο.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι η μείωση του αφορολόγητου στο ποσό των 5800 ευρώ είναι αδιανόητη, η Νέα Δημοκρατία έχει πει εδώ και πολύ καιρό ότι είμαστε αντίθετοι στην φορολόγηση των χαμηλόμισθων.

Είμαστε υπέρ της κατάργησης του μέτρου του αφορολόγητου. Δεν το συζητάμε αυτό έχουμε αλλού πεδίο λαμπρό να κοιτάξουμε τα φορολογικά και τα δημοσιονομικά. Αυτό είναι ένα μετρό ανάλγητο».

Στην ερώτηση αν η Ευρώπη επιτρέψει σε μια επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ακυρώσει το μετρό ο κ. Γιακουμάτος ανέφερε ότι και στο παρελθόν ο Αντώνης Σαμαράς έκανε μειώσεις χωρίς να ρωτήσει την τρόικα

«Εμείς έχουμε παρελθόν όταν ο κ. Σαμαράς μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση δεν ρωτήσαμε, όταν μειώσαμε τη μείωση της φορολογίας του πετρελαίου δε ρωτήσαμε το κάναμε πράξη . Καμιά Ευρώπη και καμιά τρόικα δεν μπορεί να είναι τόσο κοινωνικά ανάλγητη και να δώσει αφορολόγητο 5800 σε μισθωτούς και συνταξιούχους είναι ντροπή. Είμαι απόλυτος σε αυτό»

Νωρίτερα, η κ. Αχτσιόγλου είχε δηλώσει πως αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές δεν θα εφαρμοστεί το ψηφισμένο μετρό του αφορολόγητου ενώ αν κερδίσει η Νέα Δημοκρατία θα το εφαρμόσει.