«Μπούμεραγνκ» για το κυβερνών κόμμα εξελίσσεται η τελευταία επιχείρηση στοχοποίησης του Κώστα Σημίτη.

Τόσο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, όσο και οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και κορυφαία στελέχη του νέου φορέα βρέθηκαν στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού, ανοίγοντας «ομπρέλα» προστασίας.

Στην αντεπίθεση πέρασε και το επικοινωνιακό επιτελείο του Κινήματος Αλλαγής, στον απόηχο της καταγγελίας της κ. Γεννηματά στη Βουλή και σχεδόν όλων των κορυφαίων στελεχών του Κινήματος Αλλαγής ότι στοχοποίηση στο πρόσωπο του κ. Σημίτη συνιστά επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής.

«Τίποτα δεν θα αφήσουμε να πέσει κάτω. Υπάρχει πολιτικό σχέδιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της καραμανλικής Δεξιάς εναντίον του Κινήματος Αλλαγής. Θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες 89», υποστήριξαν ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας, Σταμάτης Μαλέλης, τονίζοντας ότι «στην κυβέρνηση πλανώνται πλάνη οικτρά αν πιστεύουν ότι θα καταλάβουν τον χώρο της Κεντροαριστεράς επειδή σε μία δύσκολη πολιτική συγκυρία τούς πήγε το κύμα».

Ταυτόχρονα, το επικοινωνιακό επιτελείο επέκρινε την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση που κρατάει, εξηγώντας ότι επιδεικνύουν ανοχή γιατί βολεύει την πόλωση του δικομματισμού και την προοπτική εξουσίας της ΝΔ.

Η υπόθεση φαίνεται να στρέφεται εναντίον των εμπνευστών της, αφού μετά τη λανθασμένη στρατηγική της κυβέρνησης να αξιοποιήσει πολιτικά τη στοχοποίηση του Κ. Σημίτη, προκειμένου να «χτυπήσει» πολιτικά και εκλογικά το Κίνημα Αλλαγής στο δρόμο προς τις κάλπες, ο νέος φορέας εμφανίζει τάσεις συσπείρωσης.

Επίσης, η στοχοποίηση του Κώστα Σημίτη έφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ένωσε αντί να διαλύσει την Κεντροαριστερά, όπως επιδίωκε το κυβερνών κόμμα. 

«Ασπίδα» Γεννηματά σε Σημίτη και αιχμές κατά της Κυβέρνησης

Από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την είδηση ότι ερευνώνται οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη

"Είπα προχθές ότι ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοι. Τώρα φτάνετε στον Κώστα Σημίτη, τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, των μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Πάρτε το απόφαση, δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Βενιζέλος: Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας

Ηχηρή παρέμβαση έκανε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

«Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας, όμως εκτίθενται ματαιοπονούν και εκθέτουν και την δικαιοσύνη» επισήμανε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στη Βουλή στη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης. Στην παρούσα Βουλή, όπως είπε, δεν θα πρέπει κανένα άρθρο να ψηφιστεί με πλειοψηφία μεγαλύτερη από 179 βουλευτές, προκειμένου στην επόμενη Βουλή όλα τα άρθρα για να αναθεωρηθούν, να χρειάζονται πλειοψηφία 180 βουλευτών. Έτσι όπως είπε χαρακτηριστικά «η επόμενη Βουλή να είναι μια Βουλή αναγκαστικής αναθεωρητικής υπευθυνότητας και συναίνεσης»

Τηλεφώνημα συμπαράστασης από Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κώστα Σημίτη και του εξέφρασε τη συμπαράστασή του για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου επεσήμαναν πως πρόκειται για γελοία και άθλια προσπάθεια επανάληψης του «βρόμικου ‘89»

Λοβέρδος κατά κυβέρνησης: Είναι αξιοθρήνητοι

«Έχουν χάσει κάθε μέτρο ηθικής και πολιτικής αντίληψης. Είναι αξιοθρήνητοι!» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter o Ανδρέας Λοβέρδος

Χρηστίδης:  Θα τους γυρίσει μπούμερανγκ

«O ΣΥΡΙΖΑ, οι δεξιές και ακροδεξιές παραφυάδες του δεν έχουν το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να σταθούν απέναντι στη Δημοκρατική Παράταξη. Γι’ αυτό επιλέγουν τη λάσπη. Θα τους γυρίσει μπούμερανγκ», ανέφερε σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Θεοχαρόπουλος: «Είναι ντροπή- Απαράδεκτη η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής»

«Είναι απαράδεκτη η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Δεν έμαθαν τίποτε από την πρόσφατη πολιτική ιστορία του τόπου. Είναι ντροπή» σημείωσε από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Όθωνας: Ούτε μασάμε, ούτε τσιμπάμε ούτε φοβόμαστε με αυτές τις μεθοδεύσεις

Για μια ακόμα αθλιότητα που ούτε τον ίδιο τον Σημίτη ούτε την παράταξη μπορεί να πλήξει, έκανε λόγο ο Μανώλης Όθωνας. «Ούτε μασάμε, ούτε τσιμπάμε ούτε φοβόμαστε με αυτές τις μεθοδεύσεις», ξεκαθάρισε.

Υποστήριξε ότι είναι «προφανής και απροκάλυπτος ο σχεδιασμός Τσίπρα για την διαχείριση της επόμενης ήττας μέσα από ένα περιβάλλον μιας λασπομαχίας άνευ προηγουμένου και άνευ όρων» και προέβλεψε ότι αυτή η τακτική «θα αποδειχθεί εντελώς αναποτελεσματική».

Στο πλευρό του Κώστα Σημίτη και η Διαμαντοπούλου

Στο πλευρό του κ. Σημίτη έσπευσε και η πρώην υπουργός και πρόεδρος του Δικτύου, Αννα Διαμαντοπούλου, λέγοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει πολλούς λόγους να γραφτεί στην Ιστορία» «Η τωρινή μας εξουσία θα έχει κάποιον;», διερωτήθηκε η πρώην Επίτροπος.