Με μια λιτή, αλλά εξαιρετικά δηκτική δήλωση, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, απαντά στα περί ανοίγματος των τραπεζικών του λογαριασμών, καθώς και εκείνων της συζύγου του Δάφνης και του αδελφού του.

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται.»

To όλο θέμα έφερε στην επικαιρότητα ο Γιώργος Παπαχρήστος μέσω του Στίγματος των Νέων. Έγραψε ότι η Δικαιοσύνη προχώρησε σε άνοιγμα των λογαριασμών στην Ελλάδα, σε πρώτη φάση, του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του, του αδελφού του και δύο πρώην υπουργών του (Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Βαγγέλη Μαλέσιου), συνεπικουρώντας την κυβέρνηση στην επιχείρηση στοχοποίησης της κεντροαριστεράς.

Ο Γ.Παπαχρήστος παρουσίσε έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες με το οποίο διατάχθηκε εντολή ανοίγματος λογαριασμών σε πέντε τράπεζες. Το έγγραφο έχει ημερομηνία 30/10/2018.

«Ακριβώς εκείνη την ημέρα, στη στήλη δημοσίευα πληροφορίες (από έγκυρες κυβερνητικές πηγές...) που μιλούσαν για κυβερνητικό σχεδιασμό των υπογείων του Μαξίμου κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη» έγραψε ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Αλλά και πριν από λίγες ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός είχε απαντήσει μέσω του Στίγματος στα Νέα για την όλη επιχείρηση άσκησης διώξεων με στόχο τον ίδιο:

«Είναι εμφανές ότι από διάφορες πλευρές επιχειρείται να ανοίξει ένα άλλο πεδίο συζήτησης, το οποίο θα διευκολύνει την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα σκανδαλολογίας και λάσπης. Τα προβλήματα της χώρας είναι τέτοια και τόσο σοβαρά που δεν επιτρέπουν αποπροσανατολισμούς και παραδοξότητες. Τους καταλαβαίνω γιατί το κάνουν και τι σκοπούς επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν, αλλά προσωπικά δεν πρόκειται να συμμετάσχω στην προσπάθεια ούτε να συνεισφέρω απαντώντας τους. Επαναλαμβάνω: άλλα είναι τα προβλήματα της χώρας και δεν λύνονται με τη σκανδαλολογία.»