Στο Βελιγράδι βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στη Σερβία.

Το πρωί (9:00) της Τρίτης, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση της Σερβίας (RTS), ενώ στις 10:00 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Προηγήθηκε συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στην εφημερίδα Politika του Βελιγραδίου, στην οποία σημείωσε ότι «στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων πρέπει να κλείνουν οριστικά και αμετάκλητα τα ζητήματα αλυτρωτισμού» κάτι που δεν επιτυγχάνεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να υπερψηφίσει «είτε στη σημερινή Βουλή, είτε σε όποια επόμενη».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η Σερβία είναι «αναμφισβήτητα στην πρώτη θέση της 'κούρσας' προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και ότι η Ελλάδα είναι στο πλευρό της. Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την επιθυμία «η διμερής συνεργασία να είναι ακόμα πιο στενή και να έχει στρατηγικό χαρακτήρα και ουσία».

Για το θέμα του θανάτου του μέλους της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας στην Αλβανία Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι παραμένουν πολλά κενά και θολά σημεία τα οποία πρέπει να διευκρινιστούν από τις αλβανικές αρχές. Προσθέτει δε ότι δηλώσεις που έγιναν από την Αλβανική πλευρά «δεν βοήθησαν» και πρέπει όλοι να είναι «πολύ προσεκτικοί».