Τις προτάσεις της για την Συνταγματική Αναθεώρηση με αυτές της κυβέρνησης «συγκρίνει» η Νέα Δημοκρατία με ένα non paper λίγα λεπτά μετά τη ομιλία του προέδρου της γαλάζιας παράταξης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ΚΟ. 

Διαβάστε αναλυτικά το non paper της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Στασιμότητα. Γραφειοκρατία. Εμπόδια στην ανάπτυξη.
ΝΔ: Ασφαλές φορολογικό περιβάλλον. Κίνητρα για επενδύσεις. Υποχρεωτικά ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί. Κανένας φόρος με αναδρομική ισχύ. Αναθεώρηση του Συντάγματος με μεγαλύτερη ευελιξία.

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκεντρωτισμός. Ισοπέδωση. Πελατειακό κράτος.
ΝΔ: Κανόνες διαφάνειας, λογοδοσίας, αξιολόγησης και αξιοκρατίας σε όλο το Δημόσιο. Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με αυτοτελείς πόρους.

ΣΥΡΙΖΑ: Ευτελισμός των θεσμών. Επιβολή της απλής αναλογικής για τη θεσμοποίηση της ακυβερνησίας. Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με… 9 ψηφοφορίες.
ΝΔ: Σταθερός εκλογικός κύκλος. Εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από τους πολίτες αν δεν εκλεγεί από τη βουλή μετά από δύο ψηφοφορίες.

ΣΥΡΙΖΑ: Ασφυκτικός κυβερνητικός έλεγχος παντού. Διαιώνιση πολυνομίας και κακονομίας.
ΝΔ: Συνταγματική απλοποίηση της νομοθεσίας. Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και πλήρης απεξάρτηση της από την κυβέρνηση. Ανεξάρτητη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

ΣΥΡΙΖΑ: Ιδεοληψία που κρατά τη χώρα στο παρελθόν.
ΝΔ: Ενίσχυση της αυτονομίας των Δημοσίων ΑΕΙ. Ιδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Εξορθολογισμός της περιβαλλοντικής προστασίας. Πολιτικές για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.