Αλγεινή εντύπωση και αντιδράσεις προκαλεί η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει, μυστική μάλιστα, συνεδρίαση προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία της δημόσιας τηλεόρασης.

Μετά τις σοβαρές καταγγελίες που ακούστηκαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωστόπουλο να κάνει λόγο για πόλεμο εκ των έσω, στην Κουμουνδούρου έσπευσαν να…  πάρουν αποφάσεις.

Για πρώτη φορά η πορεία ενός τηλεοπτικού καναλιού μπαίνει ως θέμα συζήτησης σε μια κομματική συνεδρίαση και μάλιστα είναι σημαντικό να τονιστεί ότι την πρωτοβουλία αυτή ανέλαβε το κυβερνών κόμμα, για την δημόσια τηλεόραση, την ώρα που στην κυβέρνηση μιλούν για την αμερόληπτη λειτουργία της.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές έγινε ενημέρωση από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τον υφυπουργό κ. Κρέτσο, αλλά και την Τασία Χριστοδουλοπούλου, αναφορικά με τη συζήτηση σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών για την ΕΡΤ και την κατάσταση της ραδιοτηλεόρασης. 

Φαίνεται ότι το θέμα της λειτουργίας της ΕΡΤ αποτελεί τη νέα εστία έντασης στο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η συνεδρίαση δεν ανακοινώθηκε, προφανώς διότι το θέμα προκαλεί εντάσεις και επιχειρείται μία στρατηγική χαμηλών τόνων, ενώ στο τραπέζι έπεσαν και οι εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Επικράτεια.