Νέα σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας, με φόντο τη συνταγματική αναθεώρηση.

Μαξίμου και Νέα Δημοκρατία παίρνουν θέσεις μάχης ενόψει της διαδικασίας, με τη ΝΔ να καταλογίζει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι ευτελίζει τη διαδικασία.

Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι φοβάται να αποδεχθεί την πρόταση Μητσοτάκη για συναινετική αναθεώρηση καθώς γνωρίζει ότι θα ηττηθεί στις εκλογές και πως επιχειρεί να εργαλειοποιήσει μια μείζονα θεσμική διαδικασία «ως όχημα διχασμού και μικροπολιτικής ιδιοτέλειας μήπως και αποκρύψει την αποσύνθεση της κυβέρνησής του».

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας λέει ψέματα για το νόμο περί ευθύνης υπουργών

«Ως συνήθως, λέει ψέματα» ο Αλ. Τσίπρας, επισημαίνει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το 2006 είχε αναλάβει πρωτοβουλία καταθέτοντας πρόταση για την αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών την οποία όμως συνυπέγραψαν μόλις επτά βουλευτές. Σημειώνεται πως αυτή την πρόταση δεν την υπέγραψε κανένα στέλεχος του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε με ένα tweet στον πρωθυπουργό και στις κατηγορίες που εξαπέλυσε από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του για προσπάθεια αποφυγής της συζήτησης για το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης προκειμένου να καλύψει το γεγονός πως δεν επιθυμεί την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ειδικότερα, oΚυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο twitter:

«Ο κ. Τσίπρας είπε σήμερα πως δεν επιθυμώ να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Ως συνήθως, λέει ψέματα. Το 2006 ανέλαβα πρωτοβουλία αναθεώρησης του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών. Τότε, κανένας από το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν υπέγραψε την πρότασή μου».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο twitter με το κείμενο της πρότασης που είχε καταθέσει το 2006 για αλλαγή του νόμου περι ευθύνης υπουργών:

Μαξίμου: Καλωσορίζουμε τη ΝΔ στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης

«Έστω και στο παρά πέντε η ολική κυβίστηση της ΝΔ είναι καλοδεχούμενη», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του με την οποία καλωσορίζει τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Καλωσορίζουμε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, που με συναίσθηση ευθύνης για το τόπο και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, εκκινεί με πρωτοβουλία του ο Πρωθυπουργός.

Έστω και στο παρά πέντε, έστω και υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής για την εξόφθαλμη απόπειρα απόδρασης από την Αναθεώρηση, προκειμένου να διατηρηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η ολική κυβίστηση της ΝΔ είναι καλοδεχούμενη.

ΝΔ: Να αποφεύγει ο Τσίπρας τα συνώνυμα της κωλοτούμπας

Η ΝΔ σήκωσε το γάντι που πέταξε το Μέγαρο Μαξίμου και με ανακοίνωσή της σχολίασε:

«Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τον όρο κυβίστηση προφανώς γιατί ντρέπεται τη λέξη kolotoumba που καθιέρωσε διεθνώς. Θα του εξηγήσουμε, λοιπόν, τι σημαίνει και κυβίστηση.

«Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τον όρο κυβίστηση προφανώς γιατί ντρέπεται τη λέξη kolotoumba που καθιέρωσε διεθνώς. Θα του εξηγήσουμε, λοιπόν, τι σημαίνει και κυβίστηση.

Κυβίστηση σημαίνει να επιδιώκεις να καθιερώσεις και στο Σύνταγμα τα δημοψηφίσματα, όταν έχεις γίνει ο περίγελος της Οικουμένης με την κωλοτούμπα που έκανες στο δημοψήφισμα του 2015.

Κυβίστηση σημαίνει να θες να αποσυνδέσεις την προεδρική εκλογή από τις εθνικές εκλογές, όταν την έχεις χρησιμοποιήσει για να ρίξεις μια κυβέρνηση, τάζοντας δήθεν ότι θα σκίσεις τα μνημόνια.

Κυβίστηση σημαίνει να νοιάζεσαι τάχα για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού και του ηλεκτρισμού, όταν έχει ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.

Κυβίστηση, τέλος, σημαίνει να κόπτεσαι τάχα για το άρθρο περί ευθύνης υπουργών, όταν σφύριζες αδιάφορα από το 2006 που πρότεινε την κατάργησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για να μην μακρηγορούμε, θα συστήναμε στον κ. Τσίπρα να αποφεύγει στο εξής τα συνώνυμα της λέξης κωλοτούμπα, καθώς όλες ανεξαιρέτως οι εκδοχές της θυμίζουν το κυβερνητικό τσίρκο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους πολιτικούς σαλτιμπάγκους του. Περισσότερα στη Βουλή…».