Σκληρή κριτική προς κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο για τις κατά καιρούς δηλώσεις του που προκαλούν ενδοκυβερνητικές κρίσεις ασκεί ο Πάνος Σκουρλέτης.  

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών σημειώνει ότι «οι συνεχείς δηλώσεις του κυβερνητικού μας εταίρου μας αποπροσανατολίζουν και κατασπαταλούν το πολιτικό μας κεφάλαιο».  

Παράλληλα υποστηρίζει ότι «δεν αντιλαμβάνομαι τις τοποθετήσεις του κ. Καμμένου που αντικειμενικά λειτουργούν υπονομευτικά ως προς το έργο της κυβέρνησης στην πιο παραγωγική γι' αυτή περίοδο» προσθέτοντας ότι «παρόλα αυτά νομίζω πως ακόμη και από την παρούσα Βουλή υπάρχουν οι απαιτούμενοι συσχετισμοί που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της».  

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι «απολύτως ρεαλιστικό και εφικτό» να γίνουν πράξη όσα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ.  

Ο κ. Σκουρλέτης τοποθετείται, επίσης, για την κατάσταση στη Μόρια λέγοντας ότι «δεν υποτιμώ τις καταγγελίες και τις συνθήκες, ούτε την ίδια την πραγματικότητα και θέλω να πιστεύω ότι σύντομα τα όσα έχουν εξαγγελθεί εκ μέρους της κυβέρνησης για τη βελτίωση της κατάστασης θα γίνουν πράξη».  

Επιχειρεί, τέλος, «άνοιγμα» στους περισσότερους από όσους αποστασιοποιήθηκαν από το 2015 και μετά λέγοντας ότι «αποτελούν ένα πολύτιμο πολιτικό προσωπικό με το οποίο έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε και να πούμε στην από εδώ και πέρα περίοδο. Με δύο λόγια πιστεύω στην ανάγκη ενός πολύμορφου διαλόγου και στην ανάγκη εξεύρεσης μιας σχέσης επικοινωνίας με όλο τον κόσμο που διατηρεί τις ευαισθησίες του, την κινηματική πρακτική και το ριζοσπαστισμό του».