Νέο επεισόδιο στην κόντρα κυβέρνησης –αντιπολίτευσης για τα όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, εκτυλίσσεται από χθες το βράδυ με αφορμή την δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης.

Επιμένει η αντιπολίτευση να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά, όπως και η επιστολή παραίτησης Κοτζιά, όπου ο Πάνος Καμμένος φέρεται να είπε, σύμφωνα με τον Νικό Κοτζιά, ότι η κυβέρνηση πηρέ χρήματα από τον Τζορτζ Σορός.

«Στη συνεδρίαση έχουν γίνει σοβαρές καταγγελίες για πιθανή τέλεση αξιόποινων πράξεων και είναι αυτονόητο καθήκον για όλους μας να μάθουν οι πολίτες για τι ακριβώς έχει συμβεί», αναφέρει στα parapolitika.gr ο αναπληρωτής Τομεάρχης  Δικαιοσύνης της  ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, σημειώνοντας ότι τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου δεν είναι απόρρητα.

Ο κ. Καραγκούνης απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο που ισχυρίστηκε ότι  τα πρακτικά απαγορεύεται εκ του νόμου να δοθούν στη δημοσιότητα, αλλά η κυβέρνηση εάν θέλει μπορεί να τα δημοσιοποιήσει, αναφέρει στα parapolitika.gr: «Επειδή τα όσα αποκαλύπτονται δεν αφορούν προσωπικές υποθέσεις υπουργών ή της κυβέρνησης, αλλά το δημόσιο συμφέρον, έχουν ηθική και πολιτική υποχρέωση να δώσουν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου στη δημοσιότητα».

Ήδη η ΝΔ μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης, Κώστα Καραγκούνη, κατέθεσε χθες στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά

Να σημειωθεί ότι χθες ο κ. Καμμένος σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την δική του εκδοχή απέναντι στις αποκαλύψεις του κ. Κοτζιά, επικαλέστηκε όχι μόνο τους υπουργούς του Υπουργικού Συμβουλίου που ήταν παρόντες και τους κάλεσε επί της ουσίας να τον υποστηρίξουν, αλλά και τα πρακτικά της συνεδρίασης, τα οποία λίγο αργότερα ο κ. Τζανακόπουλος τα χαρακτήρισε απόρρητα.