Η ΝΔ σηκώνει τα μανίκια και ήδη ετοιμάζεται να δώσει την δική της μάχη στο πεδίο των αντιπαραθέσεων με τις αλληλοκατηγορίες Κοτζιά – Καμμένου και την σιωπή του Υπουργικού Συμβουλίου για τα όσα ειπώθηκαν σχετικά με τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού περί καταγγελιών Καμμένου για χρηματισμό της κυβέρνησης από τον Σόρος.

Η αντιπολιτευτική φαρέτρα γεμίζει με κάθε κοινοβουλευτικό μέσο που έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει προκειμένου να κλιμακώσει την επίθεσή της στην κυβέρνηση και να πιέσει ώστε να διαλευκανθεί ποιος από τους δύο Καμμένος ή Κοτζιάς λέει την αλήθεια.

Και στις δύο περιπτώσεις όμως η κυβέρνηση θα είναι εκτεθειμένη και υπόλογη ως προς την επιλογή των υπουργών στους οποίους εμπιστεύεται για να διαχειριστούν τις τύχες του ελληνικού λαού και της χώρας.

Όσο οι σκιές στην κυβέρνηση παραμένουν ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπαίνει στο στόχατρο και η αξιωματική αντιπολίτευση μετά και τις χθεσινές εξελίξεις σχετικά με τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου και τον κίνδυνο αλλοίωσης τους που επεσήμανε ο κ. Κοτζιάς, μέσω κύκλων του, όταν τα επικαλέστηκε ο Πάνος Καμμένος ως πειστήρια της δικής του εκδοχής για τα περί Σόρος.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται, η ΝΔ να ζητήσει να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, εφόσον βέβαια ο Γραμματέας του Υπ. Συμβουλίου δεν τα κρίνει ως… απόρρητα.

Ήδη ο αναπληρωτής τομεάρχης δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης πήγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας δικαστική παρέμβαση, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, κίνησε τη διαδικασία κατάθεσης εγγράφων στην Βουλή αξιώνοντας να δουν οι βουλευτές την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά.