Δυναμικά επανέρχονται στην επικοινωνιακή ατζέντα της Πειραιώς οι σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες έχουν εμπλακεί κορυφαία κυβερνητικά στελέχη κατά τη διάρκεια της τριετίας 2015-2018 και κάθε άλλο παρά διερευνήθηκαν σε βάθος από τις αρμόδιες Αρχές.

Αφορμή για την ολική επαναφορά της σχετικής συζήτησης στην επικαιρότητα στάθηκαν οι αποκαλύψεις για το θολό τοπίο σχετικά με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων ύψους 1,6 δισ. για το Προσφυγικό, αλλά και οι κατά κοινή παραδοχή σπασμωδικές αντιδράσεις της κυβέρνησης. «Αυτοί έστησαν για μικροπολιτικούς λόγους το παραμύθι της Novartis.

Εδώ, παρά τα αυτόφωρα του Καμμένου και τις κορώνες των υπόλοιπων υπουργών, υπάρχει το δεδομένο που αφορά την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης, αλλά και μια πανθομολογούμενη σκληρή πραγματικότητα, τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τις τοπικές κοινωνίες, που εκθέτει τη χώρα διεθνώς», σημειώνουν χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της Πειραιώς.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά και την «έστω και καθυστερημένη», όπως λένε οι ίδιοι, παρέμβαση του Αρείου Πάγου, στο «γαλάζιο» στρατόπεδο αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Μάλιστα, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται εδώ και αρκετό καιρό έχει να κάνει με την πιθανή κατάθεση πρότασης για παρουσία τού μέχρι πρότινος διευθυντή Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Ηλιόπουλου (ο οποίος, ως γνωστόν, αποχώρησε από το πόστο του μιλώντας για πλήρη απώλεια του ελέγχου στο μέτωπο του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού), στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να δοθεί θεσμικό υπόβαθρο στις καταγγελίες του.

*Διαβάστε περισσότερα στην εφημερία «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή στα περίπτερα όλης της χώρας