Με τις σοβαρές καταγγελίες περί χρηματισμού της κυβέρνησης από τον Σόρος, όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ότι ακούστηκαν στο υπουργικό Συμβούλιο από τον Πάνο Καμμένο κορυφώνεται η ένταση και η ενδοκυβερνητική κόντρα.

Ο Πάνος Καμμένος είναι αυτός τελικά που καταβαραθρώνει το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό να επιλέγει την σιωπή, για να προσπαθήσει τουλάχιστον να διαψεύσει τον πρώην υπουργό.

Ο κ. Κοτζιάς στις αποκαλύψεις του για τις καταγγελίες Καμμένου περί χρηματισμού της κυβέρνησης από τον Σόρος, δεν έμεινε στα λεγόμενα του Καμμένου, αλλά έβαλε στο κάδρο την αντίδραση του πρωθυπουργού. Ουδείς θίχθηκε ή δεν ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει στον Πάνο Καμμένο πλην του κ. Κοτζιά, μάλιστα «ούτε καν ο πρωθυπουργός» όπως ισχυρίστηκε ο κ. Κοτζιάς.

Αυτή είναι και η νέα πληγή που ανοίγει στον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά αυτή τη φορά δεν έχει το προνόμιο να την δημιουργήσει ο Πάνος Καμμένος αλλά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, θέτοντας υπόλογους τόσο τον κ. Καμμένο, όσο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην υπουργός κατάφερε με πολύ προσεκτικές κινήσεις να «παγιδεύσει» την κυβέρνηση μεταξύ διαφθοράς και φαιδρότητας. Το Μαξίμου που καλείται να δώσει απαντήσεις θα πρέπει είτε να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά, είτε του κ. Καμμένου.

Το αποτέλεσμα όμως και στις δύο περιπτώσεις είναι… παγίδα για τον κυβέρνηση. Αν επιβεβαιώσει τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, οδηγείται σε καταγγελίες περί διαφθοράς, αν τις επιβεβαιώσει ως «απλά λόγια της στιγμής του Πάνου Καμμένου» οδηγείται στην φαιδρότητα.

Ο κ. Κοτζιάς και, λόγω της εμπειρίας του, αποδείχθηκε δεινός «παίκτης» στο πολιτικό παιχνίδι, στο οποίο όπως δείχνει σχεδιάζει να παραμείνει και μάλιστα το ίδιο δραστήριος και αποκαλυπτικός.

Το Μαξίμου καλείται τόσο από τον τέως υπουργό, όσο και από σύσσωμη την Αντιπολίτευση απαντήσεις, με το κλίμα της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνηση-αντιπολίτευσης να οξύνεται περαιτέρω εξαιτίας της εκκωφαντικής σιωπής τους για το θέμα του χρηματισμού.

Όπως επισημαίνουν Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ στις ανακοινώσεις τους Καμμένος και Τσίπρας οφείλουν να δώσουν απαντήσεις, στις σοβαρές καταγγελίες του Νίκου Κοτζιά.  

Ήδη 14 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν αίτημα προς τον πρωθυπουργό προκειμένου να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά.  

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα και γραπτή ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τον ισχυρισμό του τέως ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, ότι ο κ. Καμμένος στην διάρκεια του τελευταίου Υπουργικού Συμβουλίου κατήγγειλε μεταξύ άλλων χρηματισμό της κυβέρνησης από τον κ. Σόρος.

Ο ομολογία Κοτζιά

Στην παραδοχή ότι η ελληνική κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον δισεκατομμυριούχο Τζωρτζ Σόρος οδηγήθηκε ο τ. υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στην πρώτη του συνέντευξη μετά από την παραίτησή του από τον υπουργικό θώκο.

Ειδικότερα, με δηλώσεις του στο Κρήτη TV, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε πως, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Άμυνας έριξε βολές κατά πάντων ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση. Από την πλευρά τους, υπουργοί και πρωθυπουργός δεν διέψευσαν τον Πάνο Καμμένο και άφησαν μετέωρες τις καταγγελίες του. 

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξής του: