Δριμεία κριτική στο πρόσωπο του τ. υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου ασκεί, με ανάρτησή του στο twitter, o ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, κάνοντας σαφή αναφορά σε συσχετισμό ανάμεσα στον ίδιο και τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο ευρωβουλευτής συγκρίνει τους δύο τ. υπουργούς, αναφέροντας ότι είναι... επικίνδυνο πλέον να έχει κανείς δεύτερη σύζυγο. «Πιθανό ηθικό δίδαγμα από την φυλάκιση Παπαντωνίου&Τσοχατζόπουλου. Επικίνδυνη η β σύζυγος που εκτοξεύεται στην εξουσία και τη σκοτεινή πλευρά της. Έχει την ανάγκη να δείξει ότι από "ταπεινή" υπάλληλος, γραμματέας τα "κατάφερε" με τον "μεγάλο". Αντί να τον αποτρέψει τον ενθαρρύνει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο κ. Κύρτσος ανέφερε ότι «οι περιπτώσεις Τσοχατζόπουλου-Παπαντωνίου δείχνουν τη διαφορά μεταξύ του πρωταγωνιστή στο κύκλωμα της διαφθοράς και του μιμητή». Συμπλήρωσε, δε, ότι «ο Άκης έκανε πολλαπλάσιες παραγγελίες, πήρε θηριώδεις μίζες. Δήλωσε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ,τους έστειλε το πρωτοπαλλήκαρο του. Πάντα "πρώτος" με την κακή έννοια».

Με νέα ανάρτησή του, ο κ. Κύρτσος αναφέρεται και στις «κατεπείγουσες ανάγκες Άμυνας» και το μαύρο χρήμα που, όπως επισημαίνει, αφορούν αυτές οι περιπτώσεις.

«Η φυλάκιση Παπαντωνίου για μίζες για εξοπλιστικά μου θυμίζει τη δημοσιογραφική αντίδραση που είχα για 10ετίες. Οταν άκουγα κατεπείγουσες ανάγκες Αμυνας, ειδικές διαδικασίες ο νους μου πήγαινε στο μαύρο χρήμα. Ίδιες σκέψεις για αεροσκάφη Orion, καπέλο στα F-16,εξαγωγές στη Σ. Αραβία», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο έλληνας ευρωβουλευτής.

Ο κ. Κύρτσος έκανε σαφή αναφορά και στις πληγές, όπως τις χαρακτηρίζει, της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη. «Η φυλάκιση Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά θυμίζει τις πληγές της κυβέρνησης Σημίτη που είχε εκσυγχρονιστική προσφορά σε πολλά θέματα και μεγάλες επιτυχίες όπως η ένταξη Κύπρου σε ΕΕ», σχολίασε ο ευρωβουλευτής και κατέληξε: «Λεηλασία του λαού μέσω χρηματιστηριακής φούσκας& ρεσάλτο στο δημόσιο χρήμα από ανώτατα στελέχη».