Ο Γρηγόρης Ψαριανός κράτησε αποστάσεις από την ανακοίνωση του Ποταμιού για την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και τις αιχμές για την περίοδο διακυβέρνησης επί πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη (1996-2004).

Σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αναφέρει: «Δεν συμπαθούσα τον Παπαντωνίου, δεν ήμουν οπαδός εκείνου του πασοκισμού, του αυριανισμού και των επιδρομών στο κράτος και στα ταμεία. Θέλω όλοι όσοι υπήρξαν νταλαβεριτζήδες, διεφθαρμένοι, διαπλεκόμενοι, ληστοκυβερνήτες και "λιστοσυμμορίτες" να τιμωρηθούν και να δημευθούν οι περιουσίες τους. Ο Παπαντωνίου πιθανόν να είναι αναμεσά τους - υπάρχουν, μάλλον, αποχρώσες ενδείξεις- όμως είναι α κ ό μ α αθώος. Δεν έχει αποδειχθεί η ενοχή του, δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε είναι πιθανόν να διαπράξει εγκληματικές ενέργειες».

Ο κ. Ψαριανός θεωρεί ότι «η προφυλάκισή του ανθρωποφαγία, είναι του τύπου "δώστε αίμα και αποκεφαλισμούς" στον όχλο, στο πόπολο, στην πλεμπάγια, να χαρεί. Στα λιοντάρια. Αρένα, κρεμάλες, γκιλοτίνες. Ή κάποιοι εφαρμόζουν την "οδηγία Πολάκη" Ή αυτός γ ν ώ ρ ι ζ ε την απόφαση και την περίμενε. Δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο», όπως επισημαίνει. Και για τη στάση του Ποταμιού υποστηρίζει ότι «η δήλωση για το θέμα αυτό, που έκανε ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ είναι εντελώς Λάθος. 'Ακυρη και 'Ακαιρη και Ανόητη».