Την ανάγκη να αλλάξει η πολιτική ατζέντα «έδειξε» ο Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο.

Ο κ. Ζαχαριάδης σχολιάζοντας τις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις στην κυβέρνηση και στον κυβερνητικό συνασπισμό με τον Πάνο Καμμένο, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει τις προϋποθέσεις να φτάσει με το συγκεκριμένο σχήμα και με την παρούσα Βουλή στο τέλος της τετραετίας της.

Ο κ. Ζαχαριάδης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους απέναντι στον κυβερνητικό εταίρο, τονίζοντας ότι υπάρχουν κι άλλα θέματα της πολιτικής στα οποία οι απόψεις των δύο κυβερνητικών εταίρων θα συμπλεύσουν, ωστόσο υπογράμμισε όμως ότι κάθε πολιτική κίνηση αναλαμβάνει ως πρόσωπο και ως κόμμα την ευθύνη του. Μιλώντας για το μέλλον της κυβέρνησης ο κ. Ζαχαριάδης εκτίμησε ότι η παρούσα κυβέρνηση «έχει όλες τις προϋποθέσεις να πορευτεί ως έχει μέχρι το τέλος της θητείας της».

Όπως υπογράμμισε: «Μια κυβέρνηση στέκεται και κοινωνικά και πολιτικά αν έχει συγκεκριμένα πράγματα και να πει και να κάνει. Η σημερινή κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο στοχοχρονοδιάγραμμα. Στα κοινωνικά, στα αναπτυξιακά, στα ζητήματα ανασυγκρότησης τα θέματα της εργασίας και θα πρότεινα καλύτερα να τραβάνε το αυτί του Τσίπρα και Τσακαλώτου και της Αχτσιόγλου  για το πότε θα φέρουν  τον κατώτατο μισθό, το νόμο που θα ακυρώνει την περικοπή των συντάξεων, πότε βγαίνει η επιθεώρηση εργασίας κά. Αυτός θα έπρεπε να είναι ο πολιτικός διάλογος και όχι το πότε θα καταρρεύσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση. Θεωρώ πάνω σ’ αυτούς τους συγκεκριμένους στόχους θα έχουμε συμπόρευση με  τον κ. Καμμένο». Τέλος, στο εάν η κυβέρνηση θα ζητήσει ή θα μετατρέψει την ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών σε ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε πως «ο προϋπολογισμός είναι από τη φύση του μια ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Θα προηγηθεί αυτή η διαδικασία πριν περάσουμε στις Πρέσπες».    

Σκοπιανό

Παράλληλα, ο κ. Ζαχαριάδης σχετικά με το Σκοπιανό ανέφερε: «Θα επιθυμούσα να υπάρχει μια ευρύτατη πολιτική στήριξη σ’ αυτή την διαδικασία. Τμήμα των πολιτικών μας αντιπάλων βάζει την πολιτική φανέλα πάνω από το συγκεκριμένο εθνικό ζήτημα.

Αυτό δεν σημάνει ότι κάθε κόμμα δεν έχει την ευθύνη του απέναντι στην ιστορία,  απέναντι στο μέλλον και στην προοπτική της πατρίδας», ανέφερε και συμπλήρωσε : «Ο καθένας θα πάει τις αποφάσεις του και σαν πρόσωπο και σαν κόμμα».  

Συνταγματική αναθεώρηση

Δεν τίθεται θέμα εκλογικού νόμου για την κυβέρνηση υποστήριξε ο κ. Ζαχαριάδης, καθώς όπως διευκρίνισε το θέμα έχει κλείσει από το 2016. «Έχει κλείσει για εμάς αυτός από το καλοκαίρι του 2016. Τότε ήταν ο ουδέτερος χρόνος που δεν είχε σχέση με τις εκλογές.

Εάν κάποια άλλη πρόταση έρθει από άλλη ΚΟ βεβαίως θα συζητήσουμε και θα τοποθετηθούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σχετικά με την Συνταγματική Αναθεώρηση ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε: «Το ζήτημα συνταγματικής αναθεώρησης θα πρέπει να έρθει τις επόμενες εβδομάδες στο Κοινοβούλιο. Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια.

Δεν χρειάζεται μόνο αλλαγές και τομές στον τρόπο λειτουργίας της οικονομίας. Η χώρα οφείλει να πορευτεί την επόμενη 10ετια με ένα διαφορετικό σύνταγμα, να γίνουν αλλαγές και τομές. Για μας συντρέχουν λόγοι συνταγματικής αναθεώρησης».