Το ενδεχόμενο να υποστηρίξει το Ποτάμι μία πρόταση μομφής απέναντι στην κυβέρνηση, παρά και τη σύμφωνη γνώμη του κόμματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επιβεβαίωσε ο βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο κ. Μαυρωτάς, με συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90.1 FM» και τον δημοσιογράφο Θανάση Φουσκίδη, σημείωσε: «Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι μία ιδανική συμφωνία αλλά είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα σε ένα θέμα που μας ταλανίζει αρκετά χρόνια με τα τετελεσμένα που έχουν δημιουργηθεί για το όνομα. Η εναλλακτική είναι να συνεχιστεί η κατάσταση ως έχει και άρα ως Ποτάμι θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία». «Ο Γιώργος Αμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους», διευκρίνισε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του κόμματος, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία (ή οποιοδήποτε αντιπολιτευόμενο κόμμα) καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, σημείωσε: «Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση δυσπιστίας. Άλλο η κύρωση της συμφωνίας και άλλο η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Κι αν ακόμη δοκιμάσει ο κ. Τσίπρας να θέσει ζήτημα εμπιστοσύνης πριν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, εμείς θα την καταψηφίσουμε. Ξεχωρίζουμε απόλυτα αυτά τα δύο θέματα».

«Το Ποτάμι με τη στάση του αναγκάζει την κυβέρνηση να πέσουν οι μάσκες. Ο βίος της κυβέρνησης βραχύνεται», συμπλήρωσε ο κ. Μαυρωτάς. Παράλληλα, ο κ. Μαυρωτάς τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «είναι εντός της εθνικής γραμμής» ενώ επισήμανε πως «το 70% των μελών, στελεχών και φίλων του Ποταμιού είναι υπέρ της Συμφωνίας».

Τέλος, αναφορικά με το επικείμενο συνέδριο του Ποταμιού στις αρχές του Νοεμβρίου και το ενδεχόμενο να συμμαχήσει το κόμμα ενόψει εκλογών, είπε: «Οι πολίτες εξακολουθούν να ακούνε όσα λέει το Ποτάμι. Πιστεύω ότι, επειδή η βάση του Ποταμιού θέλει να έχει πολιτική συμμαχιών κυρίως με τη Νέα Δημοκρατία, όλα αυτά θα πρέπει να τα λάβουμε κατά νου στο συνέδριο για να λάβουμε μία συνολική απόφαση. Θα πρέπει να βάλουμε κάτω τις θέσεις μας και να συζητήσουμε με τα δύο κόμματα στα πεδία όπου συγκλίνουν οι απόψεις μας».