«Πέντε μέρες τώρα ο κ. Τσίπρας αποφεύγει να εξηγήσει γιατί απέπεμψε τον κ. Κοτζιά που στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών. Kαι όχι τον κ. Καμμένο που, υποτίθεται ότι την πολεμά, αλλά επιτρέπει στα Σκόπια να δημιουργούν τετελεσμένα που είναι όλο και πιο δύσκολο να ανατραπούν» αναφέρει η Μαρία Σπυράκη, εκπρόσωπος της ΝΔ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό μετά την παραίτηση Κοτζιά, αλλά και την εξασφάλιση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στα Σκόπια.

Η κ. Σπυράκη συνεχίζει: «Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος κοροϊδεύουν από κοινού τους πολίτες για να μείνουν για λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία. Η αλήθεια είναι μία: Όσοι επιτρέπουν άπραγοι να ολοκληρωθεί η Συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια, θα φέρουν τεράστια ευθύνη απέναντι στην ιστορία. Με πρώτο τον κ. Καμμένο.»

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, κατάφερε να εξασφαλίσει την Παρασκευή το βράδυ τους απαραίτητους 80 βουλευτές (τα 2/3 της Βουλής), ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την συνταγματική αναθεώρηση βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η κυβέρνηση, διά του Αλέξη Τσίπρα, χαιρέτισε τις εξελίξεις, αντίθετα ο Πάνος Καμμένος άφησε αιχμές για χρηματισμό των βουλευτών που συντάχθηκαν με τον Ζάεφ -όλοι από το VMRO της αντιπολίτευσης. 

Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση μόλις έρθει η Συμφωνία στη Βουλή των Ελλήνων. Από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ αποκάλεσε «μακεδονοκλάστες» όσους έχουν διαφοροποιηθεί από την κομματική γραμμή και δηλώνουν ότι θα στηρίξουν την κυβέρνηση και την Συμφωνία των Πρεσπών, δηλαδή τους κ.κ. Τέρενς Κουίκ, Θανάση Παπαχριστόπουλο, και την κ. Έλενα Κουντουρά.