Καλεσμένος στο στούντιο του Παραπολιτικά 90,1 ήταν ο υποψήφιος Δήμαρχος για το δήμο της Αθήνας στηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ και πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Να ‘χαμε να λέγαμε» με τους Γιώργο Παπαχρήστο και Ανδρέα Παπαδόπουλο ανέφερε σχετικά με το θέμα που υπάρχει με τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων πως «κατά καιρούς τα μυστικά κονδύλια ξαναεμφανίζονται στην επικαιρότητα και γίνεται μια φασαρία γύρω από αυτά και μονίμως ξαναγυρνάμε πίσω σε καταστάσεις αδιαφάνειας τις οποίες δεν μπορεί να υπερασπιστεί το πολιτικό σύστημα. Το έχουμε δει να συμβαίνει ξανά και ξανά βλέπετε τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε κάνει απίθανες επιθέσεις κατά των μυστικών κονδυλίων και τώρα χρησιμοποιούν αυτά τα κονδύλια γιατί καταλαβαίνουν ότι είναι απαραίτητα. Αυτό που είναι τραγικό είναι ότι παρότι έχει γίνει όλη αυτή η φασαρία ξανά και ξανά δεν γίνεται η δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε να υπάρχει μια επιτροπή της Βουλής που να τα περνάει αυτά τα κονδύλια και να βλέπει τι έχει ξοδευτεί σωστά και έχει πάει στις τσέπες πολιτικών». 

Σχετικά με το αν εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξουν έκτακτες πολιτικές εξελίξεις τόνισε πως «Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω γιατί δεν ξέρω τη δυναμική μέσα στο υπουργικό συμβούλιο. Ο καθένας που κοιτάζει απέξω του κάνει εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας σε μια τέτοια συγκυρία επιλέγει τον κ. Καμμένο απέναντι στον κ. Κοτζιά πράγμα το οποίο σημαίνει ότι εκεί οι σχέσεις είναι βαθύτερες από αυτές που βλέπουμε έξω άρα το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα θα εξαρτηθεί πάρα πολύ από τη σχέση των ανδρών αυτών». Ενώ σχετικά με το αν υπάρχει οτιδήποτε το μεμπτό «είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να δει αν αυτά τα κονδύλια τα διαχειρίζονται σωστά».

Ερωτηθείς αν θα έπρεπε να έχει επέμβει ο Εισαγγελέας μετά τα όσα ακούστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο απάντησε «Κανονικά ναι, δεν ξέρω τι δυνατότητα έχει σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά δεν είναι δυνατόν να ξεστομίζονται τέτοια πράγματα σε ένα υπουργικό συμβούλιο και να υπάρχει αυτού του είδους η χαλαρή αντιμετώπιση. Νομίζω ότι πολύ σωστά έκανε ο κ. Κοτζιάς και παραιτήθηκε, μια παραίτηση που αφήνει όμως την κυβέρνηση και έκθετη απέναντι σε όλη αυτή την ιστορία αλλά και τραυματισμένη γιατί ο κ. Κοτζιάς έφερε ένα κύρος στα εξωτερικά σε αυτή την κυβέρνηση που δεν μπορεί να το έχει πολύ εύκολα από άλλο υπουργό».

Κληθείς να σχολιάσει αν θα δεχόταν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη που ετοιμάζεται να δώσει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε πως «Πιστεύω ότι όλες οι αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες πρέπει να ξεκινάνε έτσι, στην πορεία το να μαζέψουνε στήριξη από κόμματα, από άλλες συλλογικότητες, από άλλες ομάδες αυτό είναι βεβαίως πάρα πολύ επιθυμητό εφόσον οι άνθρωποι αυτό συμφωνούν με το πρόγραμμά σου και με τους ανθρώπους που έχεις επιλέξει να δουλέψεις. Θεωρώ ότι η εποχή που τα κόμματα επιλέγανε τους υποψηφίους έχει περάσει, η απλή αναλογική φέρνειμια πραγματικότητα νέα στα πράγματα, θα έχουμε αρκετές υποψηφιότητες οι οποίες δεν είναι αναγκαστικά σήμερα προσαρτημένες σε ένα κόμμα. Μακάρι να με στηρίξουνε αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε μια άλλη σχέση της αυτοδιοίκησης με τον πολίτη», ενώ σε σχετική ερώτηηση για το ΚΙΝΑΛ απάντησε πως δεν θέλει να προδικάσει κάτι τέτοιο, «αφήστε να κάνουν τις διαδικασίες που πρέπει να κάνουν» συμπλήρωσε.

Τέλος ερωτηθεις ποιο είναι το όραμά του για την Αθήνα τόνισε πως «Ουσιαστικά πρέπει να κάνουμε μια μεταφορά της σκέψης μας από το Δήμο της Αθήνας στο Δήμο των Αθηναίων. Όσο κοιτάμε ένα δήμο ως αρμοδιότητες εκεί τα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας δήμαρχος είναι λίγα, σημαντικά αλλά λίγα. Πρέπει να σκεφτόμαστε με την έννοια του Δήμου των Αθηναίων, η μετατόπιση αυτής της σκέψης προσδίδει στο δήμο ένα σκοπό και ο σκοπός αυτός είναι να είσαι συνέχεια στο πλευρό του δημότη σε όλα τα προβλήματα ακόμα και αν δεν έχεις αρμοδιότητα να βρεις τρόπους να είσαι στο πλευρό του για να μην αντιμετωπίζει αυτό το τρελό χάος που βλέπει κανείς στην κεντρική πολιτική σκηνή».