Αποφασισμένος για όλα φαίνεται ότι είναι ο Νίκος Κοτζιάς ακόμη και για μια δικαστική εμπλοκή με τον Πάνο Καμμένο, προκειμένου να καθαρίσει το όνομά του από τις συκοφαντίες.

Ο πρώην Υπουργός που πέρασε στην αντεπίθεση άφησε με τις χθεσινές δηλώσεις του σαφείς αιχμές και έστειλε πολλά μηνύματα τόσο προς το εσωτερικό της κυβέρνησης, όσο και προς τον Πάνο Καμμένο ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος δεν θα αφήσει κανένα θολό σημείο γύρω από την παραίτησή του.

Μάλιστα, πολλοί εκτιμούν πως η δήλωσή του ότι «αυτός που ρίχνει λάσπη έχει βρώμικα χέρια» ταυτίζεται άμεσα με το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησής του, την οποία ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο να δώσουν στην δημοσιότητα. Την ίδια ώρα δεν αποκλείεται ο Νίκος Κοτζιάς αφού εξαντλήσει όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα να ακολουθήσει και την δικαστική οδό.

Το ενδεχόμενο αυτό αποκαλύπτει σήμερα και η εφημερίδα τα ΝΕΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας δεν αποκλείεται ο Νίκος Κοτζιάς να στραφεί και δικαστικά κατά του Πάνου Καμμένου. Συγκεκριμένα, αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος στην στήλη του Στίγμα:

Μια πρωτότυπη συνέχεια ενδέχεται να έχουμε αναφορικά με την υπόθεση της παραίτησης του υπουργού Εξωτερικών Κοτζιά και ειδικότερα για το τι την προκάλεσε. Αναφέρομαι στις βαριές καταγγελίες του Καμμένου υπουργού εις βάρος του συναδέλφου του Νίκου Κοτζιά ότι «τα πήρε» από τον Τζορτζ Σόρος και  «βούτηξε» και τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.

Πληροφορούμαι εγκύρως ότι ο παραιτηθείς Κοτζιάς δέχεται εισηγήσεις, ως και «παραινέσεις», να εγκαλέσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τον Καμμένο προκειμένου να αποδείξει με στοιχεία την ακρίβεια όσων ισχυρίστηκε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, πρώτον ότι τα άρπαξε (50 εκατομμύρια;!!!) από τον μεγιστάνα Σόρος, και δεύτερον ότι καταχράστηκε τεράστια ποσά από τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ.

Συνεργάτες, φίλοι, αλλά και νομικοί του σύμβουλοι εισηγούνται στον Κύριο Κοτζιά να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Καμμένου, απαιτώντας ηθική αποκατάσταση και υλική αποζημίωση για όσα συκοφαντικά ισχυρίστηκε εις βάρος του και έλαβαν ευρύτατη δημοσιότητα από το σύνολο του ελληνικού και ξένου Τύπου ανήμερα και τις επόμενες ημέρες του Υπουργικού Συμβουλίου.

Του τονίζουν δε ότι "από την στιγμή που ο Πρωθυπουργός δεν κάλεσε εκείνος τον υπουργό Άμυνας να αποδείξει με στοιχεία όσα ισχυριζόταν εις βάρος σου, είσαι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος εσύ να καθαρίσεις το όνομά σου από τη λάσπη".  

Γνωρίζω ότι ο Κοτζιάς, που είναι ένα καθαρόαιμο πολιτικό όν, ήταν πάντοτε της άποψης ότι τα προβλήματα λύνονται με πολιτικούς όρους. Και παρά την οργή και τον θυμό που τον έχουν κατακυριεύσει, επί του παρόντος κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό τις προθέσεις του αναφορικά με το πώς θα αντιμετωπίσει τις βαρύτατες κατηγορίες Καμμένου. Θέλει, μου είπε ένα στέλεχος του γραφείου του, να μιλήσει πρώτα με τον πρωθυπουργό. Από το αποτέλεσμα αυτής της συνομιλίας θα κριθεί και το τι θα κάνει εν συνεχεία….».