Τις σκοτεινές διαδρομές των μυστικών κονδυλίων σε έξι υπουργεία της χώρας, τους διαχειριστές, αλλά και το πού διοχετεύονται αυτά τα χρήματα παρουσιάζει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχει σύγχυση με το ποια είναι τα υπουργεία που στους κωδικούς των προϋπολογισμών τους εμφανίζουν απόρρητα κονδύλια.

Επισήμως από την κυβέρνηση αναφέρεται ότι μόνο ένα υπουργείο διαχειρίζεται μυστικά κονδύλια και αυτό είναι το υπουργείο Εξωτερικών, κατά τον Σταύρο Θεοδωράκη, είναι οκτώ τα υπουργεία κατά άλλους τέσσερα, κατά τον Κοτζιά δε, όλα τα υπουργεία διαχειρίζονται μυστικά κονδύλια γι’ αυτό επιμένει ότι οι λογαριασμοί αυτοί θα πρέπει να ελέγχονται από τη Βουλή.

Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ «Μυστικά κονδύλια –για α οποία η αντιπολίτευση ζητεί με ερωτήσεις στη Βουλή συγκεκριμένα στοιχεία, αφού ουδείς μπορεί να δώσει σαφείς πληροφορίες – διαχειρίζονται τα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας, Εσωτερικών και Μακεδονίας –Θράκης (για προφανείς εθνικούς λόγους).