Στην σκιά της παραίτησης Κοτζιά, ο Νίκος Βούτσης ενημέρωσε σήμερα τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για όσα ακούστηκαν και προβλημάτισαν σχετικά με την διαχείριση των μυστικών κονδυλίων. Ο κ. Βούτσης εκφράστηκε αμιγώς θεσμικά, ωστόσο πήρε αποστάσεις από τον Πάνο Καμμένο υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις κακοδιαχείρισης των μυστικών κονδυλίων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι το ζήτημα που ανέκυψε χθες είναι σαφές πως σε ότι αφορά τη Βουλή θεωρείται απολύτως αποσαφηνισμένο. «Τις ίδιες εξηγήσεις είχε δώσει απ’ ότι ξέρω κι ο κ. Κοτζιάς αλλά αισθάνθηκα την ανάγκη να γνωρίζετε από πρώτο χέρι ότι αυτή η διαδικασία έχει τηρηθεί απαρεγκλίτως στον έναν χρόνο που ισχύει αυτή η διαδικασία», είπε.

Ερωτηθείς, συγκεκριμένα, για τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου επανέλαβε ότι το ζήτημα είναι απολύτως αποσαφηνισμένο και πέταξε το μπαλάκι στον ΥΠΕΘΑ, λέγοντας ότι θα πρέπει να αποσαφηνίσει τι εννοεί.

Ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι έχει ψηφιστεί νόμος, σύμφωνα με τον οποίο τα κονδύλια που ξεπερνούν τα 25.000 ευρώ «ελέγχονται» από τη Βουλή. «Η διαδικασία αυτή έχει ακολουθηθεί ήδη 6 φορές, ενώ εκκρεμεί από 15/10 νέο αίτημα του ΥΠΕΞ για το οποίο δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα ημερομηνία», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης και συμπλήρωσε: «Ίσως για το Άμυνας να υπάρχουν κάποιες απόρρητες συζητήσεις για εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά δεν αφορούν απόρρητα κονδύλια, αλλά προγραμματισμένα κονδύλια, τόνισε και προσέθεσε πως δεν γνωρίζει να υπάρχει ζήτημα απορρήτων δαπανών σε άλλο υπουργείο.