«Ευχαριστώ θερμά τον φίλο Νίκο Κοτζιά», έγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, με μια πλειάδα φωτογραφιών, ευχαρίστησε τον παραιτηθέντα Νίκο Κοτζιά «για την πολύτιμη και αγαστή συνεργασία τόσο στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού όσο και στις κοινές πρωτοβουλίες σε διεθνές, ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο».

Ο δε Αβέρωφ Νεοφύτου γράφει: «Με απόλυτο σεβασμό στα θέματα που αφορούν την ελληνική κυβέρνηση, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον Νίκο Κοτζιά για την συνεργασία και την στήριξη στον αγώνα της πατρίδας μας για επανένωση. Αποχωρεί από το ΥΠΕΞ σε μια οριακή καμπή του Κυπριακού».

Σε δεύτερο tweet ο κ. Νεοφύτου αναφέρει: «Τώρα που δεν είναι υπουργός ο Νίκος Κοτζιάς δημοσιοποιώ τι μου είπε ένας καλός μου φίλος από την Ελλάδα πριν 3 χρόνια. Τον Νίκο Κοτζιά να τον εμπιστεύεσαι. Ο Νίκος για τα πιστεύω του αποποιήθηκε μία τεράστια οικογενειακή κληρονομιά. Ό,τι νάναι, αυτό είναι. Αυθεντικός και ιδεολόγος».

Κλέλια Βασιλείου: «Ευχόμασε κάθε καλό στον Νίκο Κοτζιά»

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. (Νίκο) Κοτζιά για τη συνεργασία και την πολύτιμη σύμπραξη τα τελευταία 3,5 χρόνια από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας και του ευχόμαστε κάθε καλό, αναφέρει σε ανάρτησή της, στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου.

Η αγαστή μας συνεργασία με την ελληνική Κυβέρνηση, και οι διαχρονικοί δεσμοί των δύο κρατών, δεν δύνανται να αλλοιωθούν με την όποια αλλαγή προσώπων σε θεσμικές θέσεις, προσθέτει η κ. Βασιλείου.