Μαινόμενος αποχώρησε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς από το επεισοδιακό Υπουργικό Συμβούλιο κατά την διάρκεια του οποίου ξέσπασε κατά του Πάνου Καμμένου για να κατευθυνθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στον απόηχο της χθεσινής ηλεκτρισμένης συνεδρίασης τα σενάρια εμφανίζουν σήμερα τον Νίκο Κοτζιά, ακόμη και να σκέφτεται την παραίτησή του από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς οι πληροφορίες μιλούν για οριστική σύγκρουση μεταξύ των δύο υπουργών.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ «ο υπουργός Εξωτερικών φέρεται να εξετάζει και το ενδεχόμενο της παραίτησής του, καθώς θεωρεί ότι στην αντιπαράθεση με τον υπουργό Άμυνας δεν είχε επαρκή κάλυψη από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ενδεικτική της έκρυθμης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι η αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά από την αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ συνεχίζονταν η συνεδρίαση, και η επίσκεψή του – εκτάκτως – στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση μιάμισης ώρας με τον Προκόπη Παυλόπουλο, όπου προφανώς συζητήθηκαν όσα είχαν διαδραματιστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Είναι γεγονός ότι η σύγκρουση Κοτζιά – Καμμένου το επόμενο χρονικό διάστημα θα δοκιμάσει τις αντοχές του Μαξίμου με τον πρωθυπουργό ωστόσο να μην αναλαμβάνει το ρόλο του «πυροσβέστη», αλλά ήδη έχει μοιράσει τους ρόλους αυτούς σε υπουργούς του, όπως αποδείχθηκε και από τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού.