«Τσίπρας και Καμμένος είναι απολύτως ίδιοι. Όλα αυτά τα οποία γίνονται είναι συμπεφωνημένες διαφωνίες. Και στο διαζύγιο θα τα έχουν βρει. Όλα συνεννοημένα μέχρι το τέλος», σχολίασε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στον Γιώργο Τράγκα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος επέμεινε στην εκτίμησή του ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έχουν συνεννοηθεί προκειμένου να προκαλέσουν ρήξη μεταξύ τους, όταν θα αποφασίσουν να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές, ενώ εκτίμησε ότι και οι δύο είναι εξαρτημένοι από την εξουσία και τον… φόβο μην χάσουν τα οφέλη της εξουσίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος ανέφερε: «Είναι απολύτως ίδιοι. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που του κάνουν κριτική του κ. Καμμένου έχουν καθυστερήσει εδώ και τέσσερα χρόνια, ωστόσο συνεχίζουν μαζί αγκαλιασμένοι.

Όλα αυτά τα οποία γίνονται είναι συμπεφωνημένες διαφωνίες. Και στο διαζύγιο θα τα έχουν βρει. Όλα συνεννοημένα μέχρι το τέλος. Όλα τα άλλα που λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Ξέρουν με τι πολιτικό μόρφωμα πήγαν να συνεργαστούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για «τυφώνα Πάνο» και κάνουν πλάκα με σοβαρά εθνικά θέματα και μάλιστα τα λένε αυτά και στο εξωτερικό. Το ενοποιητικό τους στοιχείο είναι η καρέκλα. Οι άμυνες και τα προσωρινά οφέλη που τους προσφέρει η εξουσία. Ο φόβος της απώλειας της εξουσίας είναι που κρατάει ακόμη αγκαλιασμένες αυτές τις δύο πολιτικές δυνάμεις.  

Για Πολάκη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δίνοντας την δική του απάντηση στον Παύλο Πολάκη σχετικά με τα όσα ανέφερε για φυλακές και πολιτικούς αντιπάλους ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι έχει «δώσει ραντεβού» από το 2015 στις δικαστικές αίθουσες με τον κ. Πολάκη και μόνο εκεί θα μιλήσει γι’ αυτόν, και ότι δεν θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί του στο πολιτικό πεδίο, καθώς δεν τον θεωρεί πολιτικό. «Αυτά ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια στη Βουλή.

Είχα πει ότι με εσένα δεν θα ασχοληθώ ξανά, μέχρι να έρθουν οι φάκελοι που σε αφορούν στη Βουλή. Δεν θα ασχοληθώ μαζί σου γιατί δεν σε θεωρώ πολιτικό. Δεν το θεωρώ άξιο αντίπαλό μου και μόνο σε δικαστικές αίθουσες θα πάρω το λόγο για να απευθυνθώ σ’ αυτόν. Εξοργίζομαι ωστόσο γιατί είμαι άνθρωπος και όλες αυτές τις αλητείες εναντίον μου τις ακούω.

Προσπαθώ να παραμείνω ψύχραιμος, μέσα μου όμως αντιδρώ.   Τέλος, αναφορικά με το θέμα της Novartis και αν ο ίδιος θα κάνει αγωγές στην εταιρεία ο κ. Λοβέρδος ανέφερε: «Έχω κάνει τις δικαστικές μου κινήσεις. Ό,τι κάνω το κάνω για να αποδοθεί αποτέλεσμα. Ως νομικός γνωρίζω όλες τις διαδικασίες. Θα έρθει η ώρα που η δικαίωση και η δική μου και άλλων θα είναι δικαστική».