Μια πρωτοφανή καταγγελία έκανε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή το απίστευτο περιστατικό που έλαβε χώρα πριν λίγο καιρό, όταν στις εγκαταστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Βάρη βρέθηκαν δύο μηχανήματα παραγωγής κρυπτονομισμάτων.

Ο εν λόγω υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ μάλιστα, δύο μήνες πριν είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο διαφήμιση, με την διεύθυνση του ΚΕΕΛΠΝΟ Βάρης, με την οποία υποσχόταν επενδύσεις με κέρδη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσα από δημόσια υπηρεσία. Υποστήριξε ότι το ζήτημα ήταν εις γνώση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ ο οποίος μάλιστα αναβάθμισε τον συγκεκριμένο υπάλληλο μεταθέτοντας τον στα κεντρικά γραφεία.

Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, το ΚΕΕΛΠΝΟ όχι μόνο δεν τιμώρησε, αλλά αναβάθμισε το Νίκο Κ. σε Υπεύθυνο Διαχείρισης και Διανομής Υλικού. "Μιλάμε για τον άνθρωπο που έτρεψε διαφήμιση στο διαδίκτυο και ζητούσε να επενδύσουν 1000 ευρώ ετησίως με απόδοση 30% τόκο.

Ο Ανδρέας Ξανθός επιβεβαίωσε ότι στο Κέντρο Δημόσιας Υγείας στη Βάρη βρέθηκαν μηχανήματα τα οποία σύμφωνα με τον έλεγχο που έκανε τεχνική εταιρία αλλά και ειδικός «πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκαν για την εξόρυξη Bitcoin».