Μέσα σε ελάχιστες μέρες ο Πάνος Καμμένος και ο Παύλος Πολάκης, «ξεσκέπασαν» τους τακτικισμούς και τα απώτερα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα. Τακτικισμούς στο επίπεδο των χειρισμών στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και απώτερα σχέδια για τη Δικαιοσύνη και τις παρεμβάσεις στο έργο της.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι λίγοι που χαρακτηρίζουν τη διαφωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ως μια «βολική παράσταση» και για τις δυο πλευρές, καθώς ο μεν πρώτος θέλει να φανεί ότι επιστρέφει στις αριστερές ρίζες, ο δε δεύτερος να κάνει το δικό του κομμάτι μήπως και διασωθεί από τη διαφαινόμενη εκλογική συντριβή.

Δεν πρόκειται για μια απλή δημοσιογραφική εκτίμηση, αλλά για πολιτική διαπίστωση που επιβεβαιώθηκε από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή που δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τα όσα έλαβαν χώρα στις ΗΠΑ, που έβλαψαν τη χώρα, την αξιοπιστία της και τα εθνικά της συμφέροντα. 

Ακόμη και η αναφορά του ότι κάποιοι πρέπει να προσέχουν τι λένε όταν μιλούν δημόσια, δεν απευθυνόταν στον υπουργό Αμυνας αλλά στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Άλλωστε, σενάριο ρήξης δεν σκέφτηκε ποτέ κανένας εκ των δυο, παρά τη δυσαρέσκεια των ΣΥΡΙΖΑίων για τον υπουργό Άμυνας, ή τους λεονταρισμούς κάποιων από τους ΑΝΕΛ.

Αυτό μάλιστα φάνηκε ξεκάθαρα και στο τελευταίο περιστατικό, αφού και οι δύο πλευρές επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους και να συνεχίσουν την κυβερνητική τους συνεργασία, σαν να μη συνέβη τίποτα

Την ίδια στιγμή, οι δηλώσεις Πολάκη ότι «είναι πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές αν η Δικαιοσύνη επιταχύνει τις διαδικασίες εναντίον συγκεκριμένων προσώπων και «κάποιοι» οδηγηθούν στις φυλακές, φαίνεται να βρίσκονται σε πλήρη συνεννόηση με την κυβέρνηση.

Επιβεβαίωσε δηλαδή αυτό για το οποίο κατηγορείται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Ότι, δηλαδή, δεν σέβεται τον διαχωρισμό των εξουσιών και θέλει να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υπενθυμίζουν ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και κορυφαίοι υπουργοί του, μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κατά καιρούς έχουν αμφισβητήσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ελληνική Δικαιοσύνη.

 Διαβάστε επίσης: Fake news η ρήξη Τσίπρα-Καμμένου: Τι λένε βουλευτές της αντιπολίτευσης