«Είναι εξαιρετικά ζημιογόνο και βλαπτικό για τη χώρα, τα υπόλοιπα είναι υπόθεση για το ψυχιατρείο, ας το κοιτάξουν μεταξύ τους τι έχουνε», ανέφερε μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας την «απολογία» Καμμένου στην ΕΡΤ, και τα όσα είπε για το plan b και για τους ισχυρισμούς του ότι αυτό ήταν κάτι που γνώριζε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στο plan B του κ.Καμμένου για το Σκοπιανό υπογράμμισε: «Είναι εξαιρετικά ζημιογόνο και βλαπτικό για τη χώρα, τα υπόλοιπα είναι υπόθεση για το ψυχιατρείο, ας το κοιτάξουν μεταξύ τους τι έχουνε. Το θέμα εδώ δεν είναι θέμα Καμμένου, το μείζον, που το αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι οι Συριζαίοι είναι ότι πλέον είναι θέμα ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα. Εδώ θίγεται η εικόνα της χώρας γιατί κάποιος που πηγαίνει ως υπουργός εθνικής Άμυνας, δεν πήγε ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ στην Αμερική, ως πρόεδρο των ΑΝΕΛ δεν θα τον καλούσαμε να πάει ούτε απέναντι.

Αυτός ο έλληνας αξιωματούχος πάει και λεει ότι «εδώ στη γειτονιά θα φτιάξουμε ένα μικρό ΝΑΤΟ», προφανώς εκθέτει τη χώρα, προφανώς είναι εκτός σχεδιασμού της εξωτερικής πολιτικής τουλάχιστον της επίσημης αλλά το πιο ενδιαφέρον ερώτημα είναι το εξής. Ο κ. Τσίπρας που τ’ ακούει αυτά πως αντιδρά; Σιγή ιχθύος άρα προφανώς η σιγή ιχθύος συνδέεται με τη γνώση του και έχει δίκιο σε αυτό ο Καμμένος».  

«Οι απειλές του κ. Πολάκη δεν φοβίζουν κανέναν»

Σφοδρές ήταν όπως αναμένονταν οι αντιδράσεις από την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε αναφορά σε φυλακές. Με ένταση ήταν ωστόσο και η απάντηση που δέχθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, ο οποίος μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, τονίζοντας ότι «οι απειλές του κ. Πολάκη δεν φοβίζουν κανέναν».

Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης ανέφερε: «Όλοι έχουν την εκτίμηση της κατάστασης με την έννοια ότι έχουν δει τις δικογραφίες, έχουν παρακολουθήσει τις απόπειρες ενοχοποιήσεως, τα έχουν δει όλα αυτά αλλά εκείνο το οποίο κρατώ ως πιο σοβαρό είναι αυτό το οποίο είπε ο κ. Πολάκης, το οποίο πολιτικά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, που λεει ότι δεν έχουμε κανένα άλλο τρόπο για να κερδίσουμε τις εκλογές παρά μόνο αν καταλήξουμε να χειραγωγούμε τη Δικαιοσύνη προκειμένου να οδηγήσουμε στη φυλακή πολιτικούς μας αντίπαλους.  Δεν τα παίρνουμε πια στα σοβαρά αυτά που λέγονται, υπάρχει ένας μιθριδατισμός και μια αδιαφορία γιατί έχουν ειπωθεί τόσες χοντράδες, έχουν ειπωθεί τόσο ακραία πράγματα που πια όλα αυτά περνάνε ασήμαντα. 

Αυτός ο μιθριδατισμός είναι πολύ άσχημο γιατί συνηθίζει την κοινωνία και συνηθίζει και όλους μας να λέμε «ειπώθηκε και αυτό», -Ποιος το είπε; -Ο Πολάκης ή ο Καμμένος – Δεν πειράζει αυτοί τα λένε αυτά...». 

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε επίσης και στην υποτιμητική στάση του κ. Πολάκη απέναντι στη Δικαιοσύνη αναφέροντας:

Ο κ. Πολάκης κάνει κάτι χειρότερο από να την υποτιμά, επειδή δεν του δίνει τα επιθυμητά για αυτόν πολιτικά αποτελέσματα δηλαδή να φυλακίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους για αυτό το λόγο την απαξιώνει και την κατηγορεί», και συνέχισε αναφέροντας την θέση της ΝΔ: «Η ΝΔ κοινοβουλευτικά ως προς το ζήτημα της θωράκισης και της υπεράσπισης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της, έχει κάνει τα πάντα... Η συγκλονιστική ομολογία Πολάκη «δεν κερδίζουμε τις εκλογές, τις χάνουμε τις εκλογές η μόνη ελπίδα μας είναι να βάλουμε κανέναν άνθρωπο φυλακή και η Δικαιοσύνη δεν συμπράττει μαζί να σε αυτό το πολιτικό σχέδιο», αυτή είναι η δικαιολογία και αυτό είναι το πολύ βαρύ, το συγκλονιστικό το οποίο ο Πολάκης ομολογεί και φωνάζει την ώρα που κάποιοι άλλοι, που δεν φωνάζουν, το οργανώνουν…Μετά από 4 χρόνια εξουσίας αυτής της συγκεκριμένης Αριστεράς που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί αισθάνονται κληρονόμοι του ΕΑΜ –ΕΛΛΑΣ, που περίμεναν υποτίθεται διωκόμενοι και στην απέξω τόσα χρόνια για να έρθουν στην εξουσία και να αναμορφώσουν σύμφωνα με τις ιδέες τους την κοινωνία μετά από 4 χρόνια εξουσίας  αυτό που έχουν να πουν στο λαό είναι ότι «το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε βάλει κάποιον φυλακή».