«Καμπάνες» από τον Νίκο Φίλη στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός ζήτησε πρόγραμμα υπέρ των αδυνάτων, άσκησε κριτική στο success story για τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5%, επανήλθε στο ζήτημα της ΕΡΤ, ενώ για τον Καμμένο είπε ανοικτά ότι έχει εξαντλήσει τη δυναμική της η συνεργασία.

Για την οικονομία είπε χαρακτηριστικά: «Δεν τελειώσαμε, έχουμε μπροστά μας μια πενταετία, όπου τα πλεονάσματα 3,5% δεν είναι υποσημειώσεις, είναι αγκωνάρια. Θα πρέπει να έχεις πάνω από 3,5% ανάπτυξη. Με 2% που προβλέπουμε, με ποια συσσώρευση θα έχεις ανάπτυξη; Με τις άμεσες ξένες επενδύσεις;» 

Ο ίδιος χτύπησε όμως και ένα ακόμα «καμπανάκι» που έχει να κάνει με το ήθος και το ύφος της αριστερής διακυβέρνησης, λέγοντας ότι «ολοένα μοιάζουμε με τους προηγούμενους και αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος».

Μίλησε και για την λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «όσοι θέλουν να περιχαρακώσουν τη λειτουργία των μελών του κόμματος σε μυστικές συνεδρίασεις, που δεν υπάρχουν κιόλας συνεδριάσεις, αυτοί δείχνουν να έχουν μια νοσταλγία στην παράδοση σύμφωνα με την οποία η σιωπή είναι χρυσός. Η σιωπή δεν ειναι χρυσός.»

Επανήλθε στο θέμα της ΕΡΤ, λέγοντας ότι δεν είναι δευτερεύον θέμα, ούτε παρωνυχίδα. Είπε ότι το έθεσε τέσσερις φορές τον τελευταίο 1,5 χρόνο στο Πολιτικό Συμβούλιο και αναβλήθηκε η συζήτηση και τις τέσσερις.

«Κοχλάζει το θέμα, θα υποστούμε μεγάλη ζημιά. Ο Σαμαράς έπεσε από το θέμα της ΕΡΤ. Είναι κρίσιμο θέμα» συνέχισε. Κάλεσε μάλιστα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να διαβάσουν το ψήφισμα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ. «Δεν είναι δεξιοί άνθρωποι, δεν είναι του Μητσοτάκη, όπως ειπώθηκε κάποια στιγμή εδώ μέσα.» 

Για τον Πάνο Καμμένο είπε ότι ορθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε, αλλά σήμερα εξαντλεί τη δυναμική της η συνεργασία αυτή. «Ειναι στοιχείο αποπολιτικοποίησης να μην συζητάμε αυτό το πρόβλημα μεταξύ μας σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε μάλιστα τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «καρικατούρα του Σαλβίνι», αλλά ξεκαθάρισε ότι η ακροδεξιά κλέβει ατζέντα αριστεράς στην Ευρώπη, κάνοντας την Αριστερά να εμφανίζεται συντηρητική. 

«Χρειάζεται να συνδεθούμε με τον αριστερό ριζοσπαστισμό, για αυτό χρειάζεται συνέδριο. Δεν είναι οι τάσεις που φτιάχνουν το κόμμα, αλλά η συλλογικότητα, η Δημοκρατία και η αξιοκρατία. Διαφορετικά τα πράγματα είναι δύσκολα.»