Φωτιές εντός ΑΝΕΛ άναψε η τοποθέτηση του εκπροσώπου του κόμματος Θ.Τοσουνίδη ότι το κόμμα θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις,να στηρίξει νέα πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ. 

«Να είναι πιο προσεκτικός ο κ.Τοσουνίδης» ήταν η απάντηση του βουλευτή, Θανάση Παπαχριστόπουλου, στον ΑΝΤ1. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει πρόταση μομφής «από τους ανθρώπους της διαπλοκής», συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν θα στήριζε μια τέτοια κίνηση.

Από την πλευρά του ο κ. Τοσουνίδης επανήλθε στο θέμα -μέσω του ΑΝΤ1- λέγοντας ότι «είμαστε ανοικτοί να το συζητήσουμε», εάν η ΝΔ δεσμευτεί ότι δεν θα παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία.

Πάντως, ο κ. Τοσουνίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκαλώντας τον υποκριτή, αφού όπως είπε δεν έχει άλλη πρόταση για το Σκοπιανό.

Αυτή η πρόταση «είναι ένα κατηγορώ και μια καταγγελία σε έναν υποκριτή και διπρόσωπο Κυριάκο Μητσοτάκη που στα όρια της ανηθικότητας καπηλεύεται πατριωτισμό και ιστορία απλώς για να ανατρέψει μια κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τοσουνίδης.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Γιάννη Βρούτση, που επίσης βρισκόταν στο στούντιο του σταθμού. Ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο κ. Τοσουνίδης κατά του κ. Μητσοτάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ δεν παραχωρεί ούτε όνομα, ούτε εθνότητα, ούτε γλώσσα.