Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, Βασίλη Κωστόπουλο και τους Παναγιώτη Τσιούτσια, Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης, Νίκο Μερτζάνη, συντονιστή ενημερωτικών εκπομπών και ειδήσεων και Παναγιώτη Τσολιά, Διευθυντή Επικοινωνίας της ΕΡΤ, είχε σήμερα ο γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης και η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της ΛΑ.Ε. Δέσποινα Σπανού

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της ΛΑ.Ε. για να καταγγείλει τον συστηματικό αποκλεισμό της παράταξης, των πρωτοβουλιών, δράσεων και θέσεων της, από τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ.

«Δυστυχώς, η ΕΡΤ ακολουθεί μια άκρως αντιδημοκρατική πορεία, με την στάση ουσιαστικής αποσιώπησης της ΛΑ.Ε να αποτελεί το χαρακτηριστικότερο δείγμα. Η ΛΑ.Ε. δικαιούται την προβολή των θέσεων της και για λόγους τυπικούς αλλά και για λόγους ουσιαστικούς με δεδομένο ότι αναπτύσσει μία πλούσια δραστηριότητα πάνω σε όλα τα κοινωνικά προβλήματα και μέτωπα» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο γραμματέας της ΛΑΕ τόνισε πως «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της ΕΡΤ στη δημοκρατική νομιμότητα, τότε θα αντιδράσουμε στο όνομα της δημοκρατίας και της πολυφωνικής ενημέρωσης, με όλα τα δυνατά πολιτικά και νομικά μέσα που διαθέτουμε»


Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος, δήλωσε ότι ανεξάρτητα κι από την απόφαση του ΕΣΡ και για λόγους ουσιαστικούς, στο επόμενο χρονικό διάστημα, δεσμεύεται για την ουσιαστική προβολή των δραστηριοτήτων και των θέσεων της Λαϊκής Ενότητας.