Η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει τα μέτωπα που είχε ανοίξει ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντόνης με τον δικαστικό κλάδο. Από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε να σταματήσει η αντιπαράθεση με αφορμή την εφαρμογή των νέων διατάξεων του «πόθεν έσχες».

Ο κ. Παπαγγελοπουλος τόνισε ότι αν και η κυβέρνηση δεν ζημιώθηκε από αυτή την αντιπαράθεση, για το καλό όλων των πλευρών καλό είναι να σταματήσει η κόντρα: «Κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει από το νέο πόθεν έσχες για όσους δεν θέλουν να κρύψουν κάτι. Είναι προφανές ότι από την αντιπαράθεση με τους δικαστές η κυβέρνηση δεν ζημιώθηκε, ο ελληνικός λαός πίστωσε στην κυβέρνηση άλλη μία προσπάθεια για διαφάνεια και ισονομία. Η αντιπαράθεση με τους δικαστικούς πρέπει να λήξει για να μην δίνεται η εντύπωση στο λαό ότι οι δικαστές δεν θέλουν να ελέγχονται όπως οι άλλοι Έλληνες ή ότι κάτι θέλουν να κρύψουν κάτι.» 

Μάλιστα ο κ. Παπαγγελόπουλος εξαίρεσε την Αντιπολίτευση από τους τυχόν υποκινητές της αντιπαράθεσης: «Δεν θεωρώ ότι η Αντιπολίτευση υποδαύλισε αυτή την αντιπαράθεση, αλλά και αυτή έχει ευθύνη γιατί κατά την πάγια τακτική του πολιτικού συστήματος η εκάστοτε Αντιπολίτευση θεωρεί καθήκον της να ασκεί αντιπολίτευση για χάρη της αντιπολίτευσης και να κατακρίνει την εκάστοτε κυβέρνηση ακόμα και για θέματα που θεωρεί σωστά και θα τα αντιμετώπιζε με τον ίδιο τρόπο.»