Ο Κρόνος πέρασε στην Ιστορία ως ο ηγέτης των Τιτάνων που έτρωγε τα παιδιά του. Περνώντας από τη μυθολογία στη σύγχρονη πολιτική, θα λέγαμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πολιτικός που «τρώει» όσους τον ανέδειξαν, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την απόλυτη σύγκρουσή του με τον Αλέκο Αλαβάνο. Εσχάτως, όμως, ο πρωθυπουργός και ο στενός πυρήνας των συνεργατών του επιδίδονται σε έναν ανελέητο πόλεμο στους εν δυνάμει δελφίνους και σε όσους μπορούν μετεκλογικά να βρεθούν απέναντι στον κ. Τσίπρα.

Η τακτική που ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου ποικίλλει, ανάλογα με τα πρόσωπα, τον ρόλο τους και τις προοπτικές τους. Αλλοι κρέμονται στα μανταλάκια των εφημερίδων με επικριτικά σχόλια και αρνητικές διαρροές, άλλοι εισπράττουν την πατροπαράδοτη (αριστερή) κατηγορία πως ρίχνουν νερό στον μύλο του αντιπάλου και άλλοι βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκονται συνήθως δύο συν ένα πρόσωπα. Ποια είναι αυτά; Βασικά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Φίλης, αλλά και η Ρένα Δούρου. Kαι οι τρεις έχουν αυτόνομη πολιτική παρουσία, η οποία συνδυάζεται με υψηλή δημοφιλία στο κόμμα και αποδοχή στο ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ.

*Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας