Μήνυμα ενότητας έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας ενώ, κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας και την αλλαγή σελίδας.

Ειδική αναφορά επεφύλαξε ο κ. Μητσοτάκης στο άνοιγμα της παράταξης σε νέο στελεχιακό δυναμικό: «Σήμερα είναι μαζί μας 150 συμπολίτες μας από το Μητρώο Στελεχών.Δεν ανήκαν στον κομματικό μηχανισμό και δεν είχαν σχέση με την πολιτική, αλλά εμπνέονται από το κοινό μας όραμα και αποφάσισαν να συμπορευτούν μαζί μας. Πολλοί από αυτούς θα είναι στα ψηφοδέλτιά μας», είπε.

Ζήτησε για μια ακόμη φορά εκλογές, προκειμένου, όπως είπε,  να φύγει η κυβέρνηση που διαχειρίστηκε τις τύχες των πολιτών με ψέματα.

«Είχα πει στη Θεσσαλονίκη ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια οφθαλμαπάτη», ανέφερε, σημειώνοντας ότι υπάρχει παρατεταμένη αβεβαιότητα και πολλαπλές απειλές. Μόνη λύση, ανέφερε, είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατό.

«Φαίνεται να το έχει η μοίρα της παράταξής μας να αναλαμβάνει τις τύχες της χώρας σε δύσκολες καταστάσεις. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα πάμε την Ελλάδα μπροστά», πρόσθεσε.

«Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους πολλούς» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ, στη συνέχεια επισήμανε πως «ο λαϊκός χαρακτήρας της παράταξής προκύπτει από την αντιμετώπιση της κοινωνίας ως ενός συνόλου από μοναδικούς, ξεχωριστούς πολίτες»

«Είμαστε η παράταξη που θεμελίωσε την αρτιότερη δημοκρατία στην ιστορία της Ελλάδος, που επούλωσε την ιστορική πληγή του πολιτειακού ζητήματος» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτονας «είμαστε η παράταξη που έβαλε τη χώρα στην τροχιά της Ευρώπης, εξασφαλίζοντας γεωπολιτική σταθερότητα και οικονομική ευημερία. Είμαστε η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα όρθια μέσα στην Ευρώπη, κόντρα στον λαϊκισμό που γέννησε η κρίση».

«Όραμά μου είναι κάθε Ελληνίδα και Έλληνας να μπορούν να υλοποιούν ελεύθεροι το δικό τους όραμα. Δεν πιστεύω σε ένα πατερναλιστικό κράτος που απλά προσφέρει μια αυταπάτη προστασίας» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με πανηγυρικό τόνο ανέφερε «αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατίαγια να αλλάξουμε την Ελλάδα.»

«Σήμερα οι Δημοκρατίες δεν συντρίβονται με τανκς, αλλά διαβρώνονται σιγά σιγά από το σαράκι του λαϊκισμού αλλά κυρίως από τον ιό της απάθειας και της αδιαφορίας»

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε ιδιαίτερα τη σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Κυβέρνησαν με ψέμα και δημαγωγία, πληγώνοντας τη λειτουργία της δημοκρατίας και με στόχο να αλλοιώσουν την ορθολογική κρίση των πολιτών. Είναι μια εποχή που τελειώνει με οδύνη και δυστυχώς, με τη σιωπηλή παραίτηση των Ελλήνων. Οι πολίτες θα τους διώξουν όπως τους αξίζει, πολιτικά ηττημένους και ηθικά απαξιωμένους», υπογράμμισε.

Το νέο σήμα

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκραταία έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου της σήματος, που είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις που επικρατούν στο design.

Στο νέο έμβλημα κυριαρχεί το σχήμα του ρόμβου, με τον πυρσό να εμφανίζεται μεταξύ του Ν και του Δ.

Αναφερόμενος στο νέο σήμα της παράταξης ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Υποδεχόμαστε το νέο σύμβολο της παράταξής μας που θα μας συντροφεύει στις νέες μάχες. Σηματοδοτεί το ρόλο του κόμματος μας. Ενός κόμματος που είναι ανοιχτό σε νέες ιδέες, που θέλει να ενώσει τους Έλληνες σε μία συμφωνία αλήθειας. Ενα κόμμα που θα γράψει τις πρώτες σελίδες της νέας εποχής.
Με το «Ν» της διαρκούς νεότητας και το «Δ» της παντοτινής δημοκρατικής μας αναφοράς.

Ένα σήμα που έχει τον παραδοσιακό μας πυρσό σε μία πιο αφαιρετική εκδοχή αλλά τυλίγεται από το γαλάζιο της πατρίδας αλλά και από το λευκό. Το χρώμα που είναι έτοιμο να συνεργαστεί με όλα τα άλλα.

Το καινούριο σήμα μας είναι τόσο διακριτό ώστε να ξεχωρίζει από κάθε άλλο αλλά και τόσο αφαιρετικό ώστε να μπορούν να προβάλουν πάνω του κάθε Ελληνα και κάθε Ελληνίδα τις δικές τους ελπίδες. Γιατί αυτό τελικά συμβόλιζε πάντα η ΝΔ, την ελπίδα του απλού ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή».

Διαβάστε επίσης:

Σύσσωμη η ΝΔ στα γενέθλια των 44 χρόνων από την ίδρυση της

Αυτό είναι το νέο έμβλημα της Νέας Δημοκρατίας