Τη συμβολή του κορυφαίου Έλληνα καθηγητή Καρδιολογίας  Χριστόδουλου Στεφανάδη στην  εξέλιξη της  ιατρικής  επιστήμης   ανέδειξε πρόσφατα η Ιατρική  Βαλκανική  Ένωση   βραβεύοντας τον για τη μακρά  θητεία του  στον  χώρο και τη στήριξη του σε χιλιάδες ασθενείς.

Η τελετή  βράβευσης του ομότιμου πανεπιστημιακού πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο  Πανεπιστήμιο Αθηνών στα πλαίσια του  35ου  Ιατρικού  Βαλκανικού Συνεδρίου  με θέμα «Υγιής γήρανση: μια αέναη  πρόσκληση». 

Εξέχουσες προσωπικότητες   του ιατρικού κόσμου εξήραν την προσωπικότητα του  κ. Στεφανάδη ενώ στο φετινό  φόρουμ  συμμετείχαν  και οι εκπρόσωποι της Γαλλικής   Ιατρικής  οι οποίοι μίλησαν για το έργο και τη διαδρομή του καθηγητή. Το 35ο Βαλκανικό Ιατρικό Συνέδριο (35th Balkan Medical Week) αποτέλεσε ένα από  τα  επιτυχημένα συνέδρια που διοργανώνει από το 1929 η Βαλκανική Ιατρική Ένωση (Balkan Medical Union) στις χώρες μέλη των Βαλκανίων (Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρος, Μολδαβία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, FYROM) με στόχο την προώθηση της ιατρικής γνώσης και την δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου στον χώρο της υγείας.

Η συμμετοχή της Γαλλικής Ιατρικής Ακαδημίας στις εργασίες του συνεδρίου, ήλθε να επισημάνει τους ισχυρούς επιστημονικούς δεσμούς της Βαλκανικής Ιατρικής Ένωσης με τη Γαλλία.

Δ.ΓΙΑΝΝ.