Για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας FAZ που εμφανίζουν την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, να έχει συναντήση με τον Ζόραν Ζάεφ, έδωσε απαντήσεις η ίδια μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1. Κατηγορηματικά η κ. Σπυράκη διέψευσε το δημοσίευμα όσον αφορά το θέμα της δεύτερης συνάντησης ή ότι οι συναντήσεις αυτές ήταν μυστικές. «Είχα μία συνάντηση με τον Ζάεφ και μάλιστα δημόσια, σε ένα καφέ.

Η συνάντησή μας, ήταν εντελώς τυχαία. Ήταν ολιγόλεπτη. . Ήταν Δεκέμβριο του 2017.  Μόλις είχε ξεκινήσει η διαδικασία», ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Στο ερώτημά του  τι θα κάνει η ΝΔ, ήταν ξεκάθαρη η απάντηση, ότι η ΝΔ, θα καταψηφίσει την πρόταση-συμφωνία. Του εξήγησα ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η ΝΔ εκτιμά ότι η πρόταση-συμφωνία αυτή δεν είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων. Θα ψηφίσουμε εναντίον του συμβιβασμού που προωθεί ο κ. Τσίπρας Μου είπε λυπάμαι, και αποχωριστήκαμε. Σαφώς δεν υπάρχει δεύτερη συνάντηση». 

Τέλος, για το εάν έπρεπε να υπάρξει ενημέρωση για την συνάντηση αυτή η κ. Σπυράκη σημείωσε: «Ούτε επίσημο, ούτε μυστικό χαρακτήρα είχε η συνάντηση αυτή. Ήταν τυχαία και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ως Ευρωβουλευτής». Να σημειωθεί ότι  η εφημερίδα FAZ κάνει λόγο για δύο άγνωστες έως τώρα συναντήσεις της Μαρίας Σπυράκη με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Οι αποκαλύψεις βασίζονται σε έγγραφα από πρακτικά συνεδριάσεων της κυβέρνησης των Σκοπίων και των πολιτικών ηγεσιών, καθώς και του προέδρου της ΠΓΔΜ. Οι συναντήσεις φέρονται να έχουν πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2017 και πριν από τον Μάιο του 2018.