Το στίγμα του νέου κόμματος, Δύναμη Ελληνισμού, που δημιούργησε με τον Δημήτρη Μπαλτάκο, πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, έδωσε ο Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στον Γιώργο Τράγκα. Ο κ. Καμμένος και ο Δημήτρης Μπαλτάκος υπενθυμίζεται ότι σήμερα κάνουν και την επίσημη παρουσίαση του νέου κόμματός του με συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι.

Ο κ. Δημήτρης Καμμένος, περιγράφοντας το κομματικό πλαίσιο της «Δύναμης Ελληνισμού» σημείωσε ότι το κόμμα του δημιουργείται δεξιότερα της Δεξιάς, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν «καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή».

«Με τη Δύναμη Ελληνισμού θέλουμε να απενοχοποιήσουμε την Δεξιά. Πολλοί στη ΝΔ ντρέπονται να πουν ότι είναι δεξιοί. Αναπροσδιορίζονται μάλιστα ως κεντροδεξιοί».

Και συμπλήρωσε: «Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μας έχουν κάνει άλλωστε μόδα. Σε λίγο θα βγάλουμε και μπλουζάκια που θα γράφουν «Είμαι κι εγώ δεξιός».  

ΝΔ και gay pride

Περιγράφοντας τις βασικές θέσεις του κόμματος, ο κ. Καμμένος έμεινε κυρίως στα εθνικά θέματα, αλλά και στο θέμα της Εκκλησίας: «Η Ορθοδοξία είναι ο βασικός μας πυλώνας», μάλιστα το έθεσε και ως βασικό σημείο για οποιαδήποτε συνεννόηση με κόμματα της ίδιας παράταξης ακόμη και με τη Νέα Δημοκρατία.

Χαρακτηριστικά ανέφερε για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι : «Αν θέλει να διαρρήξει την σχέση του με την Εκκλησία μας, τότε δεν είναι κοντά μας αυτό το κόμμα, ή αν κατεβάζει κλιμάκια σε gay pride δεν θα συμφωνήσουμε. Είμαι υπέρ των γκέι αλλά δεν θέλω και να πιεστώ για να παραβρεθώ σε μια παρέλεση για να τους στηρίξω. Αυτό το θέαμα ούτε οι σοβαροί γκέι δεν το θέλουν. Δεν θέλουν να ανεβαίνουν στις πλατφόρμες. Εγώ σαν κόμμα δεν μπορώ να θεσμοθετήσω το  γκέι pride. Κάποιοι φοβούνται ότι αν δεν πάνε στο γκέι pride θα στιγματιστούν ως ομοφοβικοί. Αυτό σε μας δεν θα υπάρχει».  

«Θέλουμε νοικοκυραίους στο κόμμα»

Σχετικά με τις επιδιώξεις του νέου Κόμματος ο Δημήτρης Καμμένος σημείωσε: «Είμαστε με την Ευρώπη των λαών, κι όχι με την Μέρκελ. Η Μέρκελ είναι καλή για την πατρίδα της, κι εγώ ως πολιτικός πρέπει να είμαι καλός για την δική μου πατρίδα. Θέλουμε να γίνουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Να κάτσουμε να δουλέψουμε για την Ελλάδα», ενώ ξεκαθάρισε ότι:

Στα ψηφοδέλτιά μας δεν θα υπάρξουν αριστεροί. Κανένας ενθομηδενιστής δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιό μας. Όποιος έχει αριστερό πρόσημο να μην μας χτυπήσει το κουδούνι», υπογράμμισε δε πως: «Στο κόμμα μας θέλουμε να είναι όλοι νοικοκυραίοι,  καλοί άνθρωποι που θέλουν την ασφάλειά τους και να βγάζουν λεφτά με νόμιμο τρόπο».  

Σχετικά με τα οικονομικά του κόμματος ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι αυτό θα στηρίζεται από τα στελέχη και τα μέλη του: «Δεν έχουμε κανέναν χρηματοδότη. Δεν έχουμε οικονομική ενίσχυση από κανέναν. Το κόμμα θα το στηρίξει ο κόσμος. Ήδη, καλός φίλος μας παραχώρησε γραφεία στη Θεσσαλονίκη, όπου θα στεγάζεται το κόμμα μας και ήδη έχουμε δημιουργήσει και την ομάδα των νέων, με τα πρώτα 50 μέλη από νέους ανθρώπους».  

Τέλος, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για το Σκοπιανό και το παρασκήνιο της Συμφωνίας, σημείωσε: «Είναι στημένο το παιχνίδι με το Σκοπιανό.

Υπήρχε μυστική συνεννόηση. Πρέπει σήμερα να δώσουν όλοι τις απαντήσεις τους».